Haku

Tervetuloa Posion kunnan uuteen rivitaloon Posionjärven rannalle

Kaipaatko helppoa asumista luonnon ja palveluiden keskellä? Posion kunnan uudet rivitalot sijaitsevat Posion keskustassa Posionjärven rannalla osoitteessa Sairaalantie 3. Lisäksi asuntoa voi hakea Sairaalantie 5 -asunnoista (entinen Vanhustentaloyhdistys). Sivun alalaidasta löydät kuvia asunnoista.

Kuka voi vuokrata asunnon?

Rivitaloja on kaksi, A-talo ja B-talo.

 • A-talon asunnoista on järvinäkymä ja ne suunnattu erityisesti ikäihmisille ja/tai liikuntarajoitteisille. Alle 65-vuotiaille A-talon asuntoon vaaditaan sosiaalityöryhmän arvio siitä, täyttyvätkö asiakkaan sosiaaliset perusteet. Työryhmä arvioi asukkaan toimintakykyä ja nykyisiä asuinolosuhteita (mm. asunnon esteellisyyttä).
 • B-talon asunnot ovat vapaasti vuokrattavissa kaikille.

Kuinka paljon on vuokra?

Vuokra yli 65-vuotiaille ja sosiaaliset perusteet täyttäville asukkaille:

 • A-talon yksiö (25m²) järvimaisemalla 590 €/kk
 • A-talon kaksio (31,4m²) järvimaisemalla 784 €/kk
 • B-talon yksiö (25m²) 520 €/kk

Vuokra muille asukkaille:

 • B-talon yksiö (25m²) 645€/kk.

+ vesi ja oma sähkösopimus. Vuokravakuus yhden kuukauden vuokra.

Eläkkeensaajan asumistuki

Asuntoon voi saada eläkkeensaajan asumistukea. Tuen määrä on 85% asumismenoista, joista on vähennetty perusomavastuu ja tulojen mukaan määräytyvä lisäomavastuu.

Mitä lisäpalveluita voin saada?

Coronaria tarjoaa uusille senioriasukkaille heidän halutessaan ilmaisen fysioterapeutin toimintakykyarvion ja kirjallisen liikkumis-/kuntoutumissuunnitelman.

Lapin hyvinvointialueen palvelutarpeen arvioinnin kautta asuntoihin on mahdollista saada muun muassa päivätoimintapalvelut sekä ateriapalvelu ja turvapuhelinpalvelu.

Palvelukeskus Valkamassa on kuntosali ja uima-allas. Ryhmiin on mahdollista päästä palvelutarpeen arvioinnin tai fysioterapialähetteen kautta. Hinta on noin 5€/kerta. Myös kansalaisopisto järjestää allasryhmiä omana toimintana.

Posion kunta on tuotteistamassa asuntoihin myös muita lisäpalveluita.

Coronarian lisäpalveluista saat tietoa kotihoidon ja mielenterveystiimin palveluesimieheltä Marianne Niemelältä, 040 8012 367.

Miten haen asuntoa?

 1. Sovi näyttö kiinteistönhoitajan kanssa (yhteystiedot alla). Täytä lomake, joka löytyy Posion kunnan verkkosivuilta ja paperisena kunnanvirastolta. Palauta lomake Posion kunnanvirastoon kirjaamoon: Posion kunta / kirjaamo, Kirkkotie 1, 97900, Posio.
 2. Voit myös hakea asuntoa verkossa. Linkki hakusivulle avautuu tästä.
 3. Sosiaalihuollon työryhmä tekee suosituksen ja kunta päätöksen siitä, täyttyvätkö sosiaaliset perusteet. Jos olet yli 65-vuotias tai et hae asuntoon sosiaalisin perustein, sinun ei tarvitse odottaa päätöstä.
 4. Posion Taika-asunnot ilmoittaa valinnasta ja tekee vuokrasopimuksen. Avaimet luovutetaan vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä. Hakijan asuntohakemus on voimassa normaalin käytännön mukaisesti kuusi kuukautta.

Huomioitavaa

 • Asukkaalla on oltava oma sähkösopimus. Sopimus siirtyy kunnalle vuokrasopimuksen päättymisen vaiheessa.
 • Asukkaalta edellytetään voimassa olevaa kotivakuutusta vastuuvakuutuksella.
 • Asunnot ovat savuttomia.
 • Asunnoissa on automaattinen paloilmoitinjärjestelmä, josta hälytykset välittyvät suoraan hälytyskeskukseen.
 • Vuokravakuus peritään vuokrasopimuksen tekemisen yhteydessä. Vuokravakuuden hinta on yhden kuukauden vuokraa vastaava summa.  
 • Pienten kotieläinten pito sallittu.

Lisätietoja

Karjalainen Kaija

Toimitusjohtaja, Posion Taika-asunnot Oy

Soita: 040 1833 909

Viesti:

Mertaniemi Taneli

Kiinteistöpäällikkö

Soita: 040 8012 261

Viesti:

Salminen Jukka

Kiinteistönhoitaja

Soita: 040 8012 269

Viesti:

Kuvia Sairaalantien rivitalosta

Viimeksi muokattu 14.2.2024