Haku

Kynsiperän historiaseuran tapahtumaviikonloppu

Historiaseuran tapahtumaviikonloppu, joka alkaa la 29.7. Akanlahden tukinsiirtolaitoksella jatkuu sunnuntaina 30.7. Anetjärvellä.

-

 • La 29.7.2023 Klo 12.00 Lohirannan Akanlahden tukinsiirtolaitos.

  – Tukkilaisteemaan liittyvä tapahtuma, jonka avaavat Kynsiperän kylien historiaseuran edustajat. Lisäksi Matti Saarijärvi soittaa haitarilla ja muistelee uittoaikoja ja arkkitehti Kerttu Loukusa alustaa diplomityönsä pohjalta Akanlahden tukinsiirtolaitoksen merkityksestä ja uittoperinteestä. Tilaisuuteen on pääsymaksu 5 € käteisenä. Lapset pääsevät ilmaiseksi. Paikalla on myös ”Uittolaisten munkkikahvila”, josta voi ostaa samoin käteisellä kotiinkin viemisiä.  Tukinsiirtolaitokseen tutustumisen jälkeen on mahdollisuus käydä läheisellä Posion kotiseutumuseolla, jonne käteinen pääsymaksu aikuisilta 2 €. Lapset pääsevät ilmaiseksi. 

  – Sirniön Kisapirtin pihapiiri Klo 20.00 Savotta- ja tukkilaisteema, jolloin hieman historiaa ja muisteluita. Kioskista voi ostaa käteisellä kahvia ja teetä leivonnaisineen sekä grillistä makkaroita. 

  Klo 21.00 alkaen Sirniön nuorisoseuran järjestämät vanhan ajan tanssit Taikayö-orkesterin tahdittamana. Pääsyliput tansseihin 15 € käteisellä.

  Päivä- ja iltatilaisuuksiin osallistujien suosittelemme pukeutuvan vanhanajan tyyliin! Nyt vain etsimään kretonkimekkoja, huiveja, pussihousuja, flanellipaitoja, huopahattuja, jatsareita ja lapikkaita!
 • Sunnuntaina 30.7.
  – klo 12-13 Eteläojan mylly vaihtuu tutustumiseksi Anetjärven tien varrella olevaan Tuomijoen myllyyn.
  -Klo 13-14 läheisellä Tuomipirtillä ateljeineen ihailemme Paula Suomisen ja Teuvo Tuomivaaran taidetöitä.

Kokoontuminen su ensin klo 12.00 Tuomijoen myllyn edustalle.

Viimeksi muokattu 27.7.2023