Haku

”Mistä meillä ei puhuta” – teatteriesityksen iltanäytös (pääsymaksullinen)

"Mistä meillä ei puhuta"-teatteriesityksen on käsikirjoittanut Leena Talvensaari ja ohjannut Esko Janhunen. Rooleissa Anne Niskanen ja Hanna-Leena Metsävainio. Esitys on osa Pohjoisen uudet polut -hanketta. Väliajalla kahvio. Esitykseen on pääsymaksu 15e.

klo-

Vapaa-aikatalo Pyrintö, Posiontie 24

Kuva: Piste Kollektiivi

Lappilainen nainen palaa vanhempiensa kuoltua lapsuudenkotiinsa. Talo ei ole tyhjä, vaan täynnä puhumattomia sanoja ja piilotettuja tunteita. Talossa muistot heräävät henkiin, ja nainen käy keskustelua poismenneiden kanssa. Suljetut mielet avautuvat ja salaisuudet saavat selityksensä. Onko viimein aika päästä eroon häpeästä, joka on myrkyttänyt liian monta elämää?

Rovaniemeläisen toimittajan Leena Talvensaaren uutuusnäytelmä Mistä meillä ei puhuta kertoo tarinan perheestä, jossa menneisyyden traumat ja vaikenemisen kulttuuri siirtyvät sukupolvelta toiselle. Salaisuuksista kasvaa taakka, jota kaikki eivät jaksa kantaa. Talvensaari sanoo, että näytelmä käsittelee raskaita teemoja, mutta samalla se kertoo rakkauden ja anteeksiannon voimasta. Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta puhumattomuuden muurin voi murtaa ja katseen voi kääntää tähän päivään. – Näytelmässä ei syytetä tai syyllistetä ketään, vaan yritetään ymmärtää, että jokaisella meistä on omat haavamme, Talvensaari sanoo.

Mistä meillä ei puhuta on Talvensaarelle kolmas näytelmäteksti. Edelliset ovat kirjastovirkailija Aune Mäkisestä kertonut Rakastettu – kaivattu ja Lapin ensimmäisestä kuvataiteilijasta kertonut Kyyhkynen.

  • Teksti Leena Talvensaari
  • Sovitus ja ohjaus Esko Janhunen
  • Lavastus Johanna Salo
  • Puvustus Jaana Isokangas
  • Äänisuunnittelu Valtteri Talvensaari
  • Valosuunnittelu Hare Tuohimaa
  • Näyttelijät Hanna-Leena Metsävainio ja Anne Niskanen

Viimeksi muokattu 6.10.2023