Haku

”Mistä meillä ei puhuta” – teatterinäytös yli 60-vuotiaille

Kutsumme kaikki posiolaiset ja sallalaiset yli 60-vuotiaat katsomaan "Mistä meillä ei puhuta"-teatteriesitystä Posiolle ke 11.10.23. Esitys on osa Pohjoisen uudet polut -hanketta ja on ilmainen yli 60-vuotiaille. Esityksen väliajalla tarjoamme kahvit. Käsikirjoitus: Leena Talvensaari, ohjaus: Esko Janhunen.

klo-

Vapaa-aikatalo Pyrintö, Posiontie 24

Kuva: Piste Kollektiivi

Lappilainen nainen palaa vanhempiensa kuoltua lapsuudenkotiinsa. Talo ei ole tyhjä, vaan täynnä puhumattomia sanoja ja piilotettuja tunteita. Talossa muistot heräävät henkiin, ja nainen käy keskustelua poismenneiden kanssa. Suljetut mielet avautuvat ja salaisuudet saavat selityksensä. Onko viimein aika päästä eroon häpeästä, joka on myrkyttänyt liian monta elämää?

Rovaniemeläisen toimittajan Leena Talvensaaren uutuusnäytelmä Mistä meillä ei puhuta kertoo tarinan perheestä, jossa menneisyyden traumat ja vaikenemisen kulttuuri siirtyvät sukupolvelta toiselle. Salaisuuksista kasvaa taakka, jota kaikki eivät jaksa kantaa. Talvensaari sanoo, että näytelmä käsittelee raskaita teemoja, mutta samalla se kertoo rakkauden ja anteeksiannon voimasta. Menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta puhumattomuuden muurin voi murtaa ja katseen voi kääntää tähän päivään. – Näytelmässä ei syytetä tai syyllistetä ketään, vaan yritetään ymmärtää, että jokaisella meistä on omat haavamme, Talvensaari sanoo.

Mistä meillä ei puhuta on Talvensaarelle kolmas näytelmäteksti. Edelliset ovat kirjastovirkailija Aune Mäkisestä kertonut Rakastettu – kaivattu ja Lapin ensimmäisestä kuvataiteilijasta kertonut Kyyhkynen.

  • Teksti Leena Talvensaari
  • Sovitus ja ohjaus Esko Janhunen
  • Lavastus Johanna Salo
  • Puvustus Jaana Isokangas
  • Äänisuunnittelu Valtteri Talvensaari
  • Valosuunnittelu Hare Tuohimaa
  • Näyttelijät Hanna-Leena Metsävainio ja Anne Niskanen

Viimeksi muokattu 6.10.2023