Haku

Teatteri Eurooppa Neljä: Kaksoiselämää

Tarina entisestä rock-tähdestä, jonka elämää kerrotaan Juice Leskisen laulujen sanoin. Käsikirjoitus: Timo Kanerva. Ohjaus: Antti Viitamäki. Liput: Peruslippu 22€ / Eläkeläinen, opiskelija, työtön, varushenkilö 20€ / Ryhmälippu 18€ (väh. 20 hlöä)

klo-

Vapaa-aikatalo Pyrintö, Posiontie 24 Lisätietoja: https://www.teatterieurooppanelja.fi/kaksoiselamaa

Kuva: Jiri Halttunen

Liput: Peruslippu 22€ / Eläkeläinen, opiskelija, työtön, varushenkilö 20€ / Ryhmälippu 18€ (väh. 20 hlöä)

Einari on jättänyt kiertue-elämän taakseen. Hän pyörittää Puolikuu-baariaan yhdessä sisarensa Satun ja raskaana olevan naisystävänsä Mollan kanssa. Naapurissa putiikkiaan pitää hänen kaverinsa ja entinen managerinsa Heikki, joka on vaimoineen ryhtynyt vaatemyyjäksi. Parhaat päivänsä nähnyt rokkitähti tasapainoilee nyt masennuksen, viinan, parisuhteen ja rahahuolien keskellä. Ovi toisensa jälkeen on sulkeutunut. Sitten kuvioita ilmestyy sotkemaan Mari, nainen menneisyydestä. Onko hänellä käsissään tulevaisuuden avaimet? Vai hukkuvatko avaimet kokonaan?

Kaksoiselämää on Juice Leskisen laulujen siivittämä tarina pienen ihmisen suuruudesta ja suurten valintojen vaikeudesta. Se on myös ajankuva 90-luvun alun Suomesta, jolloin tuhansien ihmisten toivo hiipui talouspolitiikan myllerryksessä. Tarinan pääosaan nousee kuitenkin rakkaus.

Näytelmän on kirjoittanut median laaja-alainen ammattilainen Timo Kanerva, joka tunnetaan paitsi Soundi-lehden pitkäaikaisena päätoimittajana, myös manserockin asiantuntijana, tuotteliaana kirjailijana sekä lukemattomien radiokuunnelmien ja sketsien tekijänä. Lavalla nähdään perinteiseen malliin TE4:n näyttelijänelikko sekä tietenkin Suomen kovin teatteribändi.

Näytelmän rooleissa nähdään Neija Välilä, Anni Pesonen, Hannu Rantala ja Jari Silventoinen. Musiikista ja muista sivurooleista vastaa TE4 Band Toni Lepistö, Lasse Asu, Jaakko Peltonen ja Jaska Tabell.

Viimeksi muokattu 18.1.2024