Haku

Teiden aurauksessa ollut haasteita Posiolla – resursseja ja alusterän käyttöä lisätään

Viime päivien lauhoista keleistä ja päivittäisistä sateista johtuen Posiolla on ilmennyt haasteita lähinnä kaavateiden aurauksen osalta.

Aurausta on jouduttu priorisoimaan, ja tällöin Sairaalanniemi ja kevyen liikenteen väylät ovat järjestyksessä ykkössijalla.

Lämmin keli on pehmentänyt tiet paikoin ja on aiheuttanut lisätyötä ja viivästymistä koko taajaman alueella. Urakoitsija on ollut liikenteessä aamusta asti ja valitettavasti esimerkiksi Kirintövaaran aurauksen suoritus on viivästynyt.

Posion kunnan toimenpiderajan kevyen liikenteen väylillä on 5 senttiä ja kaava- ja yksityisteillä 10 senttiä. Näitä rajoja pyritään noudattamaan ja pääsääntöisesti siinä on onnistuttu. Lisäksi taajaman kriittisien kohteiden toimenpiderajoja on laskettu jo selvästi.

Viime päivinä ongelmana on ollut päivittäiset muutaman sentin sateet, jolloin toimenpideraja ei ole ylittynyt, eikä siten urakoitsija ole lähtenyt auraamaan. Tällöin märkä lumi on tallaantunut tiehen epämukavaksi rypyläksi. Tämäkin ongelma pyritään korjaamaan seuraavalla aurauskerralla käyttämällä alusterää.

”Pyrimme varmistamaan urakoitsijalta tarvittavan määrän resursseja sekä lisäämään alusterän käyttöä aurauksen yhteydessä myös taajamassa”, sanoo Posion kunnan infrapäällikkö Hannu Heikkilä.

Lisäksi aurauspäätös tehdään monesti taajaman lumitilanteen mukaan ja esimerkiksi Kirintövaaraan lumitilanne voi olla aivan toinen.

”Tämäkin otetaan jatkossa paremmin huomioon”, Heikkilä lisää.

Jos haluat antaa palautetta teiden kunnosta, lue lisää täältä.

Viimeksi muokattu 16.1.2023