Haku

Toimintaympäristölautakunta käsitteli kaksi kuntalaisaloitetta

Posion kunnan toimintaympäristölautakunta kokoontui maanantaina 4.10.2021 ja käsitteli kaksi kuntalaisaloitetta liittyen koirapuiston perustamiseen ja UKK-reitin kunnostamiseen.

Lautakunta päätti, että Posion kunta ei perusta koirapuistoa. Koirapuiston perustamista voidaan kuitenkin edistää yhdessä Posion Kennelkerho ry:n kanssa hakemalla soveltuvaa aluetta, ihmisiä kuulemalla sekä selvittämällä tarvittavan rahoituksen hankkimista kunnan elinkeinotoimen kanssa.

Pöytäkirjassa todetaan, että puiston rakentaminen maksaa noin 40 000-50 000 euroa. Agilityhallia käyttää noin viisi koiranomistajaa ja taajaman alueella on kymmenkunta aktiivista koiranomistajaa. Jäseniä Posion kennelkerhossa on noin 150 henkilöä, mutta suurin osa koirista on metsästyskoiria.

UKK-reitin kunnossapidosta päätettiin, että valtion maiden osalta reittiä koskeva kuntalaisaloite siirretään Metsähallituksen luontopalveluiden Kuusamon yksikölle. Posion kunta ei ole ylläpitänyt UKK-reittiä yksityisten maiden osalta Posion kunnan alueella ja kuntalaisaloite hylättiin tältä osin.

Perusteluna oli se, että UKK-vaellusreitti kulkee Posion kunnan alueella valtaosin valtion maiden kautta ja reitti on ollut pois huollon piiristä vuosikymmeniä Metsähallituksen osalta. Pitkosten rakentaminen on kallista ja niiden käyttöikä on keskimäärin 10-15 vuotta.

Lue koko pöytäkirja. Toimintaympäristölautakunnan kokoonpanon löydät täältä.

Viimeksi muokattu 5.10.2021