Haku

Yli 65-vuotias posiolainen, voit saada kotiisi tukea kodin korjauksissa, jotka tukevat kotona asumista. Myös peruskorjauksiin voi hakea avustusta.

Posion kunnan kyläkierroksella nousi esiin sivukylien ikäihmisten remontit ja niiden avustus. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvonta auttaa ikäihmisten asuntojen korjaus- ja muutostarpeiden arvioinnissa, korjausten edistämisessä ja korjaustöihin haettavien avustuksen hakemisessa yli 65-vuotiaille. 

Korjausneuvonta tukee kotona asumista. Yleisimpiä ikäihmisten asuntoihin tehtäviä korjauksia ovat pesutilojen muutokset sekä erilaiset esteettömyyttä parantavat muutostyöt. Peruskorjaustarvetta voivat aiheuttaa myös järjestelmien ja rakenteiden huonokuntoisuus.

Kuka voi hakea avustuksia ? Pienituloiset ja vähävaraiset kotitaloudet, joissa on 65 vuotta täyttänyt tai vammainen henkilö. Avustusta voi hakea yli 65-vuotias tai vammainen henkilö tai hänen puolisonsa. Avustusten määrä on enintään 50% hyväksyttävistä korjauskustannuksista, mutta erityisestä syystä avustusta voidaan myöntää 70% kokonaiskustannuksista. Avustusta voi saada vain vakituiseen asuntoon, ei esimerkiksi mökille.

Avustukset haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta

Alueelliset korjausneuvojat avustavat asunnossa tarvittavien muutostöiden kartoittamisessa, suunnittelussa ja korjausavustusten hakemisessa. Lapin alueen korjausneuvoja:
Ari Viippola, 050 590 3637, ari.viippola@vtkl.fi 

Lue lisää korjausneuvonnasta Vanhustyön keskusliiton sivuilta.

Korjausneuvonta

Viimeksi muokattu 20.11.2023