Haku

Kesän 2023 toimintaa posiolaisille

Posion kunnan ja muiden eri posiolaisten toimijoiden tarjoamia vapaa-aika- ja liikuntapalveluja järjestetään kesän 2023 aikana runsaasti huomioiden eri ikäiset liikkujat. Tarjolla on monipuolista toimintaa pääosin ulkoilmassa. Tutustu tarjontaan ja tule mukaan toimintaan!

Kaikki toiminnot ovat maksuttomia, jos ei muuta mainita. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvitse myöskään tehdä, jos ei siitä ole erillistä mainintaa.

Ohjeet taulukon lukemiseen

Alla olevassa kahdessa taulukossa on kirjattu kesätoimintoja Posiolta. Vasemmassa taulukossa on kesäkuun toimintaa ja oikeassa heinäkuun toimintaa. Klikkaa taulukkoa saadaksesi sen suuremmaksi.

Eri väreillä on kirjattu eri tahojen vastuulla olevia toimintoja. Tapahtumia ja toimintoja voivat olla järjestämässä useammat tahot, vaikka merkintä olisikin tehty yhdellä värillä.

Värien merkitykset:

  • Posion kunnan vapaa-aikatoimi vihreällä
  • Posion seurakunta sinisellä
  • Posion 4H-yhdistys keltaisella
  • Posion Pyrintö punaisella

HUOMIO! Koska kaikki ei mene aina niin kuin on suunniteltu, niin tarkistathan tapahtumien ja toimintojen mahdolliset muutokset, päivitykset tai perumiset järjestävien tahojen edustajilta, nettisivuilta tai somesta. Tämä kesätoimintatiedote on tehty toukokuussa, joten ennen heinäkuun loppua voi tapahtua vaikka ja mitä.

Lisätietoja toiminnasta:

Aikuisten yleisurheilun moniottelukoulu, maanantaisin klo 18-19

Moniottelukoulussa harjoitellaan eri yleisurheilulajien tekniikoita, kokeillaan erilaisia lajeja ja välineitä sekä tehdään monipuolisia harjoituksia. Moniottelukoulun tavoitteena on saada virikkeitä ja ideoita omaan harjoitteluun sekä treenata yhdessä.

Lasten liikunta- ja pelikerho, tiistaisin klo 10-11

Kesäkuun kolmena ensimmäisenä tiistaina kokoontuu perheiden pienimmille tarkoitettu liikunta- ja pelikerho. Kerho on kaikille avoin ja ilmainen, suositeltavaa on, että lapsella on huoltaja mukana. Ohjelmassa on monipuolista ulkoliikuntaa asiantuntevien ohjaajien ohjaamana. Kerho kokoontuu urheilukentällä.

Ikäihmisten liikuntatuokio, torstaisin klo 10-11

Monipuolisesti ulkoliikuntaa tarjolla ikäihmisille! Liikutaan ulkona turvallisuus huomioiden esimerkiksi yleisurheilun, frisbeegolfin tai joogan parissa. Kokoontuminen urheilukentällä huoltorakennuksen luona.

Höntsäpelit, torstaisin klo 18.30 alkaen

Monipuolisia pallopelejä urheilukentällä joka torstai. Aiempien kesien tyyliin tarjolla jalkapalloa, pesäpalloa, soikkista, ultimatea, koripalloa ja paljon muuta! Sopii kaiken ikäisille pallopeleistä kiinnostuneille.

Uimakoulu

Järjestetään Kuusamon uimahallissa ma-pe 26.-30.6. välisenä aikana. Uimakoulussa pidetään alkeiskurssia uimataidottomille, noin 6-7-vuotiaat ja tekniikkakurssia jo uimataidon omaaville, noin 8-10-vuotiaat. Ilmoittautuminen vapaa-aikatoimistoon (antti.hakamies@posio.fi) keskiviikkoon 21.6.2023 mennessä. Uimakoulumaksu on 40€/lapsi sisältäen uimakoulun, vakuutuksen, kuljetukset ja liikuntatuokion päivittäin.

Posion kyläjalkapallopuulaaki

Posion 40. kyläjalkapallopuulaakiturnaus pelataan lauantaina 1.7. turnausluonteisena. Joukkueiden tulee ilmoittautua keskiviikkoon 28.6. mennessä kunnan vapaa-aikatoimistoon sähköpostilla antti.hakamies@posio.fi. Osallistumismaksu on 35€/joukkue ja se maksetaan käteisellä turnauspäivänä urheilukentällä.

Nappulaturnaus

Kyläjalkapallopuulaakin yhteydessä järjestetään 7. Nappulaturnaus, joka on tarkoitettu 7-13-vuotiaille (2016 – 2010 syntyneet) tytöille ja pojille. Joukkue koostuu neljästä kenttäpelaajasta ja maalivahdista. Kentän koko noin 20x30m. Peliaika 2*10min/ottelu.

Ei ennakkoilmoittautumista, joukkueet kootaan paikan päällä ennen pelien alkua.

Frisbeegolf-viikkokisat, perjantaisin klo 17

Korkeamaassa, Posion jäähallin ja kuntosalin läheisyydessä, olevalla uudella frisbeegolfradalla järjestetään kaikille avoimia viikkokisoja kuuden viikon ajan kesä- ja heinäkuussa. Osallistumismaksu on 3€/osallistuja/kerta. Viikkokisoissa käytetään Metrix-järjestelmää, jonka kautta tehdään ilmoittautumiset ennakkoon. Viikkokisojen kokoontumispaikkana toimii koulukeskuksen parkkipaikka, osoite Koulutie 2, 97900 Posio. https://discgolfmetrix.com/

Palloilukerho 5-8-vuotiaille, torstaisin klo 17-18

Torstaisin klo 17.00-18.00 palloilukerho 5-8 vuotiaille. Kokoontuminen koulun urheilukentällä. Ohjelmassa erilaisia pallopelejä.

Jalkapalloleiri 12.-14.6.

Nyt sinulla on mahtava mahdollisuus päästä mukaan Posiolla järjestettävälle kolmen päivän jalkapalloleirille. Leiri järjestetään urheilukentällä 12.-14.6.

3.-6.-luokan oppilaiden harjoitukset ovat päivittäin klo 11.00-12.30 ja yläkoululaisten harjoitukset ovat klo 12.30-14.00. Osallistumismaksu on 30 euroa/osallistuja. Maksun maksamalla saat laadukkaan opetuksen, oman pallon sekä paidan.

Ilmoittautumiset leirille tulee tehdä perjantaihin 2.6. sähköpostilla osoitteeseen milla.saarela@posio.fi.

Ohjauksesta ja valmennuksesta vastaa kuusamolaisen FC PaKan jalkapalloasiantuntijat.

Luontoretki 6.7.

Päiväretki Lapiosalmen ja Korouoman maastoihin. Tarjolla kaksi-kolme eripituista ohjattua reittiä, joista voit valita itsellesi sopivimman. Bussikuljetus koulun parkkipaikalta klo 10 ja paluu takaisin koulukeskukselle noin klo 13.30. Ohjelmassa retkeilyä, makkaranpaistoa, lapsille aarteenetsintää ja kesätyöntekijöiden järjestämää yllätysohjelma!

Ilmoittautuminen sähköpostilla antti.hakamies@posio.fi 30.6. mennessä.

Rohkeimmat voivat ottaa uimavarusteet mukaan. Alueelta löytyy paljon uimakelposia rantoja.

24 tunnin liikuntaleiri 11.-12.7.

2010-2014 syntyneille lapsille ja nuorille tarkoitettu vuorokauden kestävä liikuntaleiri Posion liikuntakampuksen sydämessä. Ohjelmassa monipuolista liikuntaa niin ulkona kuin sisällä. Majoitus ja ruokailut koulukeskuksen tiloissa. Hinta 20€/osallistuja. Hinta sisältää ohjauksen, majoituksen ja viisi ateriaa. Ilmoittautuminen sähköpostilla milla.saarela@posio.fi 3.7. mennessä. Mahdolliset ruoka-aineallergiat ja muut huomioon otettavat asiat ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä Millalle.

Biitsipäivät

Biitsipäiviä vietetään tänä kesänä sekä Livolla että keskustan uimarannalla. Tarjolla on erilaisia rantapelejä, kuten mölkkyä ja bocciaa sekä SUP-lautakokeilua. Livolla 4.7. ohjelmassa myös Millan vesijumppa klo 14.

Biitsipäivät Koivulahden uimarannalla ovat 13.6. ja 14.7. ja Livojärvellä 4.7.

www.posio.fi/vapaa-aika

Lasten ja nuorten yleisurheilukoulu, maanantaisin klo 18-19

Yleisurheilukoulussa on kaksi ryhmää, toinen on leikkipainotteisempi ja ryhmä, jossa harjoitellaan enemmän lajitekniikoita. Yleisurheilukoulu kokoontuu 5.6.-31.7. Osallistuminen on Pyrinnön jäsenille ilmaista, muille yksittäinen kerta on 2€/osallistuja.

Posio-rastit, tiistaisin klo 17 alkaen

Posiolla järjestettävät iltarastit pidetään tiistai-iltaisin. Lähtöpaikka vaihtelee ja sen saat selville Pyrinnön nettisivuilla olevasta tapahtumakalenterista. Lisätietoja löytyy Pyrinnön nettisivuilta osoitteesta www.posionpyrinto.com/suunnistus/posio-rastit/

Yleisurheilutreenit, torstaisin klo 13 – 14.15

Yleisurheilutreenit on tarkoitettu kaikille yleisurheilusta kiinnostuneille 8v. ja sitä vanhemmille. Treeneissä harjoitellaan yleisurheilutekniikoita. Treenit pidetään urheilukentällä.

Hippo-suunnistuskoulu, keskiviikkoisin klo 17 – 18.30

Hippo-suunnituskoulu on 3-14-vuotiaille, myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Alle 7-vuotiaat huoltajan kanssa. Suunnistuskoulu kokoontuu touko-elokuun aikana 10 kertaa.

www.posionpyrinto.com

Päiväleiritoiminta

Posion 4H-yhdistys järjestää kaksi päiväleiriä kesällä 2023. Leirille otetaan enintään 12, yli 7-vuotiasta lasta per leiriviikko ja leiri toteutetaan, kun vähintään kuusi lasta on ilmoittautunut per viikko.

Lisätietoja leireistä löytyy osoitteesta https://posio.4h.fi/toiminta-nuorille/leirit-retket-ja-kilpailut/leirit/

Piispanpyöräily 14.6.

Katso lisää Posion seurakunnan nettisivuilta ja somesta.

Retkipäivä Kuusamoon 28.6.

Katso lisää Posion seurakunnan nettisivuilta ja somesta.

www.posionseurakunta.fi

Kesäkerho, keskiviikkoisin klo 10

Kaikille avoin lasten ja nuorten kesäkerho kokoontuu vapaa-aikatalo Pyrinnöllä (osoite Posiontie 24). Kerhoon ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset! Alle 5-vuotiaat vanhemman tai muun huoltajan seurassa.

Kerhon vetäjinä toimivat mm. Posion seurakunnasta Anne ja Mirka, Hoivatieltä Mirja sekä Posion kunnan vapaa-aikatoimen kesätyöntekijät.

Tervetuloa pelaamaan, leikkimään ja touhuamaan yhdessä!

Posion perhekeskus on kesän aikana mukana järjestämässä mm. Perheiden Posio liikkuu! -teemaviikkoa (https://www.posio.fi/tapahtumat/perheiden-posio-liikkuu/), koko kylän yhteistä kulttuuritapahtumaa (https://www.posio.fi/tapahtumat/kulttuuriperhonen-koko-kylan-yhteinen-taide-ja-kulttuuritapahtuma/) sekä kesälomariehaa yhdessä Posion seurakunnan kanssa. Lisätietoa Posion perhekeskuksesta löydät perhekeskuksen somekanavilta:

Instagram: posionperhekeskus

Facebook: Posion perhekeskus

Yhteystietoja

POSION KUNTA / VAPAA-AIKATOIMI

Antti Häkämies, 040 8012 429, antti.hakamies@posio.fi, www.posio.fi/vapaa-aika,

POSION KUNTA / KANSALAISOPISTO

Hannele Heinonen, 040 8012 401, hannele.heinonen@posio.fi, www.posio.fi/kansalaisopisto

POSION KUNTA / KULTTUURITOIMI

Virpi Veskoniemi, 040 8012 427, virpi.veskoniemi@posio.fi, www.posio.fi/vapaa-aika/kirjasto

POSION 4H-YHDISTYS

Tuija Suonnansalo, 45 6345 697, tuija.suonnansalo@4h.fi, www.4h.fi/posio

POSION PYRINTÖ

050 4387 196, Ari, yleisurheilu

040 7415 361, Satu, suunnistus

www.posionpyrinto.com

POSION SEURAKUNTA

Anne Pätsi, 040 706 6213, anne.patsi@evl.fi, www.posionseurakunta.fi

POSION PERHEKESKUS

Sanna Lampela, 040 8012 438, sanna.lampela@posio.fi

Viimeksi muokattu 6.9.2023