Haku

Kestävän matkailun kehittäminen toi Posiolle Vuoden 2023 lappilainen matkailuteko -palkinnon

Posio on saanut Lapin Matkailuelinkeinon liiton (LME) Vuoden 2023 lappilainen matkailuteko -palkinnon. Palkinto tuli ”edelläkävijätyöstä kestävän matkailun edistämisessä matkailukohteessa”.

Palkinto jaetaan vuosittain Lapin Matkailuparlamentin yhteydessä, joka pidettiin tänä vuonna Inarissa 5.-6.10. Palkinnon jakoi Pertti Yliniemi ja sen vastaanotti Posion Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Turo Murtovaara.

Vastuullinen matkailu oli tänä vuonna yksi matkailuparlamentin pääaiheista. Posio on ensimmäinen Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -kohdetunnuksen saanut matkailualue. STF-tunnuksen Posio sai syksyllä 2020 ja vastuullisen matkailun kehittämistä on jatkettu siitä lähtien.

Matkailualue saa STF-kohdetunnuksen kun yli puolella sen yrityksistä on vastuullisen matkailun sertifikaatti, kuten Green Key tai Good Travel Seal. Sertifikaatin myötä yrityksen toiminta on myös todennettu auditoinnilla. Yksi palkitsemiskriteereistä on luonnon ja paikallisen kulttuurin kunnioittaminen.

”Posiolaiset yritykset ovat ylpeitä vastuullisuustyöstään ja hyvin sitoutuneita jatkuvaan kehittämiseen”, Turo Murtovaara kommentoi.

Posion kunta tarjoaa matkailuyrityksille valmennusta sekä kestävän matkailun sertifikaatin että STF-merkin hankintaan. Kunnanjohtaja Pekka Jääskön mukaan tiivis yhteistyö matkailuyrittäjien ja matkailuyhdistyksen kanssa jatkuu.

”Posiolaiset matkailuyrittäjät ovat tehneet hienoa työtä kestävän matkailun saralla, mikä myös lisää alueen vetovoimaa ja tunnettuutta. Tästä on hyvä jatkaa”, Jääskö toteaa.

Lue lisää kestävästä matkailusta Posiolla.

Viimeksi muokattu 10.10.2023