Haku

Seuraathan kirjastosta lainaamasi aineiston eräpäiviä – sähköposti-ilmoituksissa häiriö

Automaattisissa eräpäivämuistutuksissa on ollut teknisiä ongelmia etenkin Gmail-osoitteissa. Pidäthän silmällä lainojesi eräpäiviä. Hyvä konsti on laittaa eräpäiväkuitti jääkaapin oveen. Viime kädessä asiakas on itse vastuussa lainojensa uusimisesta tai palauttamisesta laina-ajan puitteissa.

Edelleen on häiriöitä Lapin kirjastosta lähetetyissä sähköpostiviesteissä, eli esimerkiksi eräpäivämuistutuksissa ja saapuneiden varausten ilmoituksissa.

Viestit ovat lähteneet järjestelmästämme, mutta osa ei ole koskaan saapunut perille tai ne ovat joutuneet sähköpostin roskapostikansioon. Ongelmia on ollut varsinkin niissä viesteissä, jotka on lähetetty @gmail.com-osoitteisiin.

Mikäli kirjaston lähettämät viestit päätyvät roskapostikansioon, voit merkitä ne ei-roskapostiksi omassa sähköpostissasi. Jos sähköpostiohjelmasi varoittaa ei-turvallisesta postista, sinun kannattaa merkitä kirjasto turvalliseksi lähettäjäksi omassa sähköpostissasi.

Lainatessa on aina mahdollisuus saada eräpäiväkuitti. Eräpäivät löydät myös verkkokirjastosta, jonne kirjautumalla voit tarvittaessa myös uusia lainasi. Uusiminen onnistuu myös kirjastossa tai puhelimitse kirjastokortin numerolla. Viime kädessä asiakas on itse vastuussa lainojensa uusimisesta tai palauttamisesta laina-ajan puitteissa.

Viimeksi muokattu 17.10.2022