Haku

Posion lukio

Posion lukio on Lapin paras lukio STT:n vuoden 2023 vertailussa! Täältä löydät yhdistelmän kaunista Lapin luontoa, taidetta, liikuntaa ja yhteisöllisyyttä.

Muotoile tulevaisuutesi

Posion lukiossa voit opiskella keramiikkapainotteisesti. Voit valita mittavan määrän kuvataidetta ja keramiikkaa opintoihisi ja halutessasi suorittaa lukio-opintojen lopuksi kuvataiteen lukiodiplomin.

Koululla on erinomaiset tilat ja välineet keramiikan työstämiseen. Opintojen aikana pääset kokeilemaan monipuolisesti erilaisia työskentelytapoja ja tekniikoita. Virikkeitä ja inspiraatiota voit ammentaa niin posiolaisesta luonnosta kuin ympäröivästä keramiikkataiteesta ja -teollisuudesta.

Lue lisää opintojen sisällöistä opintojaksojen kuvauksista.

Kiri kuntoon

Posion lukiossa voit opiskella liikuntapainotteisesti. Voit valita mittavan määrän liikuntaa opintoihisi ja halutessasi suorittaa lukio-opintojen lopuksi liikunnan lukiodiplomin.

Liikuntaopinnot sopivat sekä kilpaurheilijalle että tavoitteelliselle kuntoilijalle. Liikuntapaikat – liikuntasali, urheilukenttä, jäähalli, kuntosali, ladut – ovat aivan koulun välittömässä läheisyydessä.

Koulu tarjoaa tavoitteellisen kilpaurheilun tueksi valmennusta: Esa Mursu laatii valmennusohjelman ja avustaa lukiolaisia urheiluharrastuksen parissa vapaa-ajalla.

Lue lisää opintojen sisällöistä opintojaksojen kuvauksista.

Posion peruskoulu ja lukio ovat mukana Vihreä lippu -ohjelmassa

Vihreä lippu on kestävän kehityksen ohjelma, joka ohjaa pitkäjänteiseen, tulokselliseen ja innostavaan toimintaan. Vihreässä lipussa toteutuvat kestävän kehityksen eri näkökulmat.

Posiolla on muun muassa kehitetty koululla syntyvien jätteiden kierrätystä, seurattu ruokahävikin määrää sekä pohdittu oman koulun Vihreä lippu -toimintatapoja.

Lisätietoja Vihreä lippu -ohjelmasta voit lukea valtakunnallisilta Vihreä lippu -sivuilta.

ERASMUS+ KA210 – PROJEKTI

Keväällä 2023 aloitetaan Posion lukion koordinoima Erasmus+ – projekti. Kumppaneinamme ovat toisen asteen koulut Romaniasta Colgiul Dobrogean Spiru Haret ja Turkista Manavgat Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.

Hankkeen tarkoituksena on opiskelijoiden tekemän tutkimuksen ja työn kautta digitoida paikallista historiaa ja perinteitä. Näiden digitaalisten tallenteiden avulla tuodaan oman ja kumppanimaiden historiaa ja perinteitä tutuksi kaikkiin projektiin osallistuvien koulujen vaikutusalueella. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää kielitaitoaan ja digitaalisia taitojaan sekä laajentaa Euroopan tuntemustaan.

Lue lisää hankkeesta ja hankkeeseen liittyvistä matkoista.

Tutustu opiskelijoiden arkeen Posion lukiossa
Tutustu Posion lukion rehtoriin Salla-Maaritiin