Haku

Erasmus+ KA210 – projekti

Keväällä 2023 aloitetaan Posion lukion koordinoima Erasmus+ – projekti, jonka otsikkona on Digital school life/digital practice@school. Kumppaneinamme ovat toisen asteen koulut Romaniasta Colgiul Dobrogean Spiru Haret ja Turkista Manavgat Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Koulujen opettajaedustajat kokoontuvat suunnittelemaan ja tekemään tarkennuksia hankkeen ohjelmaan Posiolla toukokuussa

Hankkeen tarkoituksena on opiskelijoiden tekemän tutkimuksen ja työn kautta digitoida paikallista historiaa ja perinteitä. Syksyllä 2023 Posiolla romanialaiset ja turkkilaiset opiskelijat yhdessä paikallisten opiskelijoiden kanssa tutustuvat paikalliseen luontoon ja historiaan vierailemalla Korouomassa tai Riisitunturilla ja Lohirannan kotiseutumuseossa. Näistä paikoista haetaan inspiraatiota keraamisisiin töihin, joiden valmistusprosessi tallennetaan digitaalisesti. Valmiista töistä tehdään virtuaalinen näyttely.

Helmi-maaliskuussa 2024 posiolaiset ja romanialaiset matkustavat Antalyaan, Turkkiin. Siellä opiskelijat tutustuvat paikalliseen luontoon, historiaan ja kulttuuriin ryhmissä ja tallentavat näkemäänsä valokuvin, videoin ja podcastein, jotka esitetään muille ryhmille.

Toukokuussa 2024 on vuorossa vierailu Dobrogean alueelle Romaniaan. Siellä tutustutaan koulumuseoon, jossa säilytetään jo 1880-luvulla toimintansa aloittaneen koulun esineistöä. Tätä esineistöä ja siihen liittyvää historiaa opiskelijat kuvaavat ja videoivat luoden virtuaalisen museon.

Näiden digitaalisten tallenteiden avulla tuodaan oman ja kumppanimaiden historiaa ja perinteitä tutuksi kaikkiin projektiin osallistuvien koulujen vaikutusalueella. Lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus käyttää kielitaitoaan ja digitaalisia taitojaan sekä laajentaa Euroopan tuntemustaan.

Viimeksi muokattu 12.10.2023