Haku

Mihin Posion kunnan pitäisi käyttää 10 000 euroa vuonna 2023?

Posio kirjoitettuna puolikoilla

Kuva: Maija Koskinen

Posion kunta on ottanut käyttöön osallistuvan budjetoinnin. Osallistuvassa budjetoinnissa posiolaiset ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten 10 000 euroa käytetään Posion kuntastrategian mukaisesti vuoden 2023 aikana. 

Osallistuva budjetointi on yksi Posion kuntastrategian Ylpeästi posiolainen -tavoitteen toimenpiteistä. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja Posion kunnan yhteistä vuoropuhelua. 

”Haluamme Posion kunnassa saada asukkaat mukaan kehittämään osallistuvan budjetoinnin kautta kunnan palveluita ja toimintaa. Yhteiskehittämisen ja osallistumisen merkitys kasvaa tulevaisuuden kunnan palveluiden rakentamisessa ja on parasta vaikuttamista”, kunnanjohtaja Pekka Jääskö kertoo.

Saimme yhteensä lähes sata ideaa, jotka kuntalaiset lähettivät 16.6. mennessä. Suuri kiitos kaikille!

Ideointivaiheen jälkeen kunnan johtoryhmä arvioi ja jalostaa ideat. Ehdotukset äänestykseen valitaan sen perusteella, mitkä tukevat parhaiten Posion kuntastrategian tavoitteita.

Kuntalaiset saavat äänestää parasta ideaa 14.7.-18.8.2023. Äänestys aloitetaan Muikkumarkkinoilla Posion kunnan osastolla.

Kunnanhallitus tekee päätöksen 28.8.2023. Äänestyksen voittanut idea toteutetaan syksyn 2023 aikana.

”Odotamme kunnassa innolla uudenlaista osallistumista, aktiivisuutta ja haluamme saada kuntalaiset mukaan yhteisten asioiden ja Posion kunnan toiminnan kehittämiseen”, Jääskö sanoo.

Lisätietoja: kunnanjohtaja Pekka Jääskö, 040 8012 202, pekka.jaasko@posio.fi

Viimeksi muokattu 19.6.2023