-1 °C
Haku

Muuttajat

Posio tarjoaa muuttajalle paljon mahdollisuuksia. Olet sitten muuttamassa yksin tai perheesi kanssa saat apua tarpeisiisi tämän sivun avulla. Sivun alalaidasta löydät lisätietoa Tervetuloa Posiolle -muuttajapaketista.

Asunnot

Posion kunnan omistuksessa on 53 vuokra-asuntoa ja kunnan omistamalla Posion Taika-asunnot Oy:llä 118 asuntoa.

Vuokra-asunnot ovat pääasiassa rivitaloasuntoja, joista osa sijaitsee aivan Posiojärven rannalla. Hakemuslomakkeita saa kunnanvirastolta Posion Taika-asuntojen toimistolta tai neuvonnasta ja kaikki asunnot ovat jatkuvassa hakumenettelyssä.

 

Tutustu tarkemmin


Tontit

Posion kunnalta voi ostaa tai vuokrata vapaa-ajan asuntojen tontteja, omakotitalotontteja sekä teollisuustontteja. Vapaita omakotitalotontteja sijaitsee Posion keskustaajaman alueella. Jakkarasaaressa on tarjolla runsaasti tontteja omalla rannalla. Vapaa-ajan tontteja on myytävänä Kirintövaaran alueella. Vapaana olevat teollisuustontit sijaitsevat Kotilammen alueella. Tietoa tonteista löydät linkistä avautuvasta kartasta, kun painat vasemmasta valikosta Aineistot-kohtaa ja valitset myytävät tontit.

 

Tutustu tarkemmin


Avoimet työpaikat

Posion suurimmat työnantajat ovat Pentik Oy, Coronaria ja Compass Group. Kunnan TE-palveluiden kautta voi tutustua avoimiin työpaikkoihin ja sieltä saa ammattitaitoista apua työllistymisen tueksi.

 

Avoimet työpaikat


Päivähoito & koulutus

Posion 44-paikkaisessa päiväkodissa on kolme ryhmää ja opetuksessa hyödynnetään paljon lähiluonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Toisena painopistealueena on lastenkirjallisuus, johon vieressä sijaitseva kirjasto tarjoaa mainiot puitteet. Posiolla on yksi vuosiluokille 0-9 esi- ja perusopetusta antava koulu, Posion peruskoulu. Posion lukio on liikunta- ja keramiikkapainotteinen.

Tutustu tarkemmin


Terveydenhuolto

Posion kunnan terveyden- ja sairaanhoidon palvelut huolehtivat perusterveydenhuoltoon liittyvästä ohjauksesta, neuvonnasta, erilaisista tutkimuksista ja hoidoista. Sosiaalipalvelut huolehtivat kuntalaisten sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin ylläpitämisestä.

 

Tutustu tarkemmin


Vapaa-aika

Posion kunnan alueella voi harrastaa monipuolisesti vapaa-aikana. Riisitunturin kansallispuisto ja Korouoman luonnonsuojelualueen lisäksi kannattaa tutustua myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Liikuntapaikkoja ylläpidetään ympäri vuoden ja kansalaisopisto tarjoaa runsaan kurssikalenterin.

 

Tutustu tarkemmin


Kaupat & palvelut

Posiolla on useita yrittäjiä eri aloilta ja alueen palvelut ovat monipuoliset. Jos kaikkea ei löydy Posiolta, ajelet alle tunnissa Kuusamoon ja parissa tunnissa Rovaniemelle. Vuoden suurin tapahtuma on heinäkuussa järjestettävät Muikkumarkkinat.

Tutustu tarkemmin

Posiolle muuttaneiden tarinoita

Tutustu Posioon videoiden kautta Youtube-kanavallamme. Sieltä löydät videoita muun muassa Posion luontokohteista sekä Posiolle muuttaneiden tarinoita.

Tutustu tarkemmin


Muutitko juuri Posiolle?

Ilmoita muutostasi meille ja lähetämme sinulle lisätietoa siitä, miten voit osallistua muuttajatilaisuuksiin, joissa voit tutustua muihin uusiin posiolaisiin.

Tilaisuudessa saat myös muuttajan lahjapaketin. Paketti sisältää kuukauden kuntosalikortin, Posio-Suomi-sanakirjan, Posion matkailukartan, kunnan logolla varustetun tekstiilituotteen sekä 50 euron lahjakortin kansalaisopiston kursseille.

Ilmoita muutostasi alla olevan lomakkeen kautta.

Lämpimästi tervetuloa Posiolle!


Uusi posiolainen - lähetä tietosi tämän lomakkeen kautta!

Viimeksi muokattu 7.9.2021