-8 °C
Haku

Muuttajat

Posio tarjoaa muuttajalle paljon mahdollisuuksia. Olet sitten muuttamassa yksin tai perheesi kanssa saat apua tarpeisiisi tämän sivun avulla. Sivun alalaidasta löydät lisätietoa Tervetuloa Posiolle -muuttajapaketista ja muuttajatilaisuuksista.

Asuminen Posiolla

Löydä koti Posiolta. Tältä sivulta saat tietoa sekä yksityisten että kunnan tytäryhtiön Taika-Asunnot Oy:n vuokraamista asunnoista. Posion Taika-Asuntojen omistamat asunnot sijaitsevat pääosin keskustan alueella ja osassa on upeat näkymät Posionjärvelle.

 

Tutustu tarkemmin


Avoimet työpaikat

Posion suurimmat työnantajat ovat Posion kunta, Pentik Oy, Coronaria ja Compass Group. Kunnan TE-palveluiden kautta saat ammattitaitoista apua työllistymisen tueksi. Tutustu sekä julkisen että yksityisen puolen työpaikkoihin.

 

Avoimet työpaikat


Päivähoito & koulutus

Posion 44-paikkaisessa päiväkodissa on kolme ryhmää ja opetuksessa hyödynnetään paljon lähiluonnon tarjoamia mahdollisuuksia. Toisena painopistealueena on lastenkirjallisuus, johon vieressä sijaitseva kirjasto tarjoaa mainiot puitteet. Posiolla on yksi vuosiluokille 0-9 esi- ja perusopetusta antava koulu, Posion peruskoulu. Posion lukio on liikunta- ja keramiikkapainotteinen.

Tutustu tarkemmin


Terveydenhuolto

Posion kunnan terveyden- ja sairaanhoidon palvelut huolehtivat perusterveydenhuoltoon liittyvästä ohjauksesta, neuvonnasta, erilaisista tutkimuksista ja hoidoista. Sosiaalipalvelut huolehtivat kuntalaisten sosiaalisen turvallisuuden ja hyvinvoinnin ylläpitämisestä.

 

Tutustu tarkemmin


Vapaa-aika

Posion kunnan alueella voi harrastaa monipuolisesti vapaa-aikana. Riisitunturin kansallispuisto ja Korouoman luonnonsuojelualueen lisäksi kannattaa tutustua myös vähemmän tunnettuihin kohteisiin. Liikuntapaikkoja ylläpidetään ympäri vuoden ja kansalaisopisto tarjoaa runsaan kurssikalenterin. Latuja Posiolta löytyy yli 70 kilometrin verran.

 

Tutustu tarkemmin


Kaupat & palvelut

Posiolla on useita yrittäjiä eri aloilta ja alueen palvelut ovat monipuoliset. Jos kaikkea ei löydy Posiolta, ajelet alle tunnissa Kuusamoon ja puolessatoista tunnissa Rovaniemelle. Vuoden suurin tapahtuma on heinäkuussa järjestettävät Muikkumarkkinat.

Tutustu tarkemmin

Posiolle muuttaneiden tarinoita

Tutustu Posioon videoiden kautta Youtube-kanavallamme. Sieltä löydät videoita muun muassa Posion luontokohteista sekä Posiolle muuttaneiden tarinoita.

Tutustu tarkemmin


Muutitko juuri Posiolle?

Jokainen uusi posiolainen saa muuttajapaketin kuuden kuukauden sisällä vakituisesta muutosta. Pakettiin kuuluu 1kk kuntosalikortti, yksi kurssi Posion kansalaisopistossa joko syys- tai kevätlukukaudella, matkailukartta, kunnan tekstiilituote ja Posio-Suomi-sanakirja.

Muuttajatilaisuuksiin kuuluu hiihtoretki Posionjärven Aurinkoladulle, Muikkumarkkinoiden ohessa järjestettävä muuttajatilaisuus, Ruskaretki Korouomaan tai Riisitunturille ja pikkujoulut Posion joulunavauksen yhteydessä.

Ilmoita muutostasi alla olevan lomakkeen kautta ja lähetämme lisätietoa paketin noutamisesta ja muuttajatilaisuuksista.


Viimeksi muokattu 16.11.2021