Haku

Tervetuloa Posiolle!

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon Posiolle muuttamisesta.

Ruskasta nauttimista Korouomassa

Kasva rauhassa Posiolla

Etelä-Lapissa, Kuusamon ja Rovaniemen välimaastossa sijaitseva 3100 asukkaan Posio sopii erityisen hyvin kiireetöntä elämäntahtia kaipaavalle luontoihmiselle.

Posio tunnetaan Pentikin keramiikkatehtaasta ja tehtaanmyymälästä, Riisitunturin kansallispuistosta, Korouoman rotkolaaksosta ja Livojärven pitkistä hiekkarannoista. Ympäröivä luonto tarjoaa inspiraatiota kehittyä taiteilijana ja monia yritysmahdollisuuksia matkailun, palveluiden ja alkutuotannon saralla. Kuntoa pääset kasvattamaan lukuisissa liikuntapaikoissa ja Posiolla lapset saavat kasvaa turvallisessa ympäristössä.

Paikalliset haluavat suojella ympäristöään, mikä näkyy esimerkiksi vastuullisen matkailun tekoina. Olemme Suomen ensimmäinen kestävän matkailun alue ja olemme liittyneet Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon -verkostoon.

Mutkaton muutto Posiolle

Posion kunta mahdollistaa mutkattoman muuton. Vastaamme askarruttaviin kysymyksiin, kerromme paikallisesta mielenmaisemasta ja mahdollisuuksista juuri sinulle. Voimme jutella livenä, sähköpostitse, Teamsillä tai puhelimella.

Ota yhteyttä tämän lomakkeen kautta (linkki) ja ohjaamme asiasi oikealle henkilölle!

 

 

Tervetuliaispaketti ja muuttajatilaisuudet

Jokainen uusi posiolainen saa muuttajapaketin kuuden kuukauden sisällä vakituisesta muutosta. Pakettiin kuuluu kuukauden kuntosalikortti, kansalaisopiston kurssi, matkailukartta, tekstiilituote ja Posio-Suomi-sanakirja.

Ilmoita muutostasi lomakkeen kautta ja lähetämme lisätietoa paketin noutamisesta ja muuttajatilaisuuksista.

Täytä lomake

Vuosi Posiolla – tutustu luonnoläheiseen arkeen

Erätöihin Posiolle?

Luit aivan oikein. Posiolla etätyö on erätyötä. Helmikuussa avattu yhteisö- ja etätyötila Tarmo sijaitsee Posion keskustaajamassa luonnon keskellä ja palveluiden vieressä.

Tutustu Tarmoon

Asettautuminen

 

Haluatko lukea lisää asettautumisesta? Tästä pääset lukemaan vuonna 2021 toteutetun ”Asettautumispalveluhanke Kemijärvelle, Keminmaalle ja
Posiolle” -hankkeen lopputuotoksesta.

Avaa tästä ”Asettautumispalvelujen yleinen toimintamalli”.

Tutustu Posion palveluihin

Usein kysytyt kysymykset

Posiolla on eniten hyttysiä juhannukselta heinäkuun loppuun. Paikalliset ovat oppineet elämään niiden kanssa suojautumalla hyvin ja ostamalla erilaisia hyttyskarkoittimia. Vaatii hieman totuttelua, mutta ei ole ylitsepääsemätön ongelma!

Posio on pieni paikka, joten useimmat ihmiset tuntevat tai ainakin tietävät toisensa. Uudet muuttajat otetaan lämpimästi vastaan ja Posio onkin tunnettu vieraanvaraisuudestaan. Apua on aina tarjolla. Jos esimerkiksi ajat auton lumipenkkaan, löytyy kylältä joku sinut varmasti pelastamaan traktorin kanssa. Toisaalta posiolaiset ovat myös omissa oloissaan viihtyvää ja hieman hiljaista porukkaa, joten aluksi syvällisempi ystävyys voi tuntua vaikealta. Suosittelemme lähtemään rohkeasti yhdistystoimintaan ja kansalaisopiston kursseille, joissa pääset luontevasti mukaan paikalliseen elämänmenoon.

Jos Posiolta ei löydy heti kummallekin töitä, suosittelemme tutustumaan Kuusamon ja Taivalkosken avoimiin työpaikkoihin. Ne sijaitsevat vain alle tunnin ajomatkan päässä Posiolta, joten erilaiset etätyö- ja osa-aikajärjestelyt voivat olla hyvä vaihtoehto. Onko puolisollasi taito, jota hän voisi opettaa muille? Posion kansalaisopistossa opettamalla saa hyvää lisätuloa ja opettajaksi pääsee matalalla kynnyksellä. Voit myös luoda itsellesi oman työpaikan, ota yhteyttä Posion elinkeinotoimeen ja toteuta yritysideasi!

Kyllä! Posion kunta on mukana Harrastamisen Suomen mallissa, lisäksi meillä on aktiivinen 4H-yhdistys ja MLL:n Posion yhdistys, jotka järjestävät monenlaista harrastustoimintaa.

Posion kansalaisopistossa on tarjontaa yli sadan kurssin verran. Liikuntakampuksella on uusi kuntosali, kuntoportaat, frisbeegolf-rata ja jäähalli, jossa on avoimia luisteluvuoroja tai sitten voit liittyä esimerkiksi Lätkälissuihin tai muihin paikallisiin joukkueisiin. Posion Pyrintö järjestää kesäisin suunnistuksen iltarastit ja paljon muuta liikuntaan liittyvää toimintaa. Myös kulttuuritapahtumia, kuten teatteria ja konsertteja, Posiolla on tasaiseen tahtiin. Jos mieleistä harrastusta ei löydä Posiolta, on matkaa Kuusamoon vain 45 minuuttia, joten myös siellä on mahdollista käydä esimerkiksi uimahallissa ja muissa harrastuksissa.

Normaalina vuotena Posiolla riittää lunta marraskuun alusta aina huhtikuun loppuun asti. Ladut avataan yleensä marraskuussa ja huhtikuussa saa vielä nauttia parhaista hankikeleistä. Posiolla on latuja yli 70 kilometrin verran ja lisäksi Kirintövaarassa on pieni ja rauhallinen laskettelukeskus, joka sopii erityisen hyvin lapsille ja aloittelijoille.