Haku

Posion kunta liittyi Posion matkailuyhdistyksen jäseneksi – yhdistyksessä aloitti kaksi uutta työntekijää

Posion kunta on tehnyt jäsensopimuksen Posion matkailuyhdistyksen kanssa. Sopimus astui voimaan 5.6.2023, kun Turo Murtovaara aloitti Posion matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajana.

Murtovaara työskentelee tällä hetkellä Pentik Gallerian alakerrassa sijaitsevassa toimistossa ja tekee osittain myös etätyötä.

“Työni on lähtenyt mukavasti käyntiin tutustumalla matkailuyrityksiin ja olen päässyt kuulemaan yrittäjien näkemyksiä ja toiveita Posion matkailun tulevaisuuden näkymistä. Myös yhdistyksen hallitus on ollut aktiivinen sekä yhteistyö kunnan kanssa on alkanut lupaavasti””, Murtovaara kuvailee. 

Posion kunta maksaa matkailuyhdistykselle jäsenmaksua 55 000 euroa kalenterivuosittain vuoden 2024 loppuun asti. Tällä summalla kunta mahdollistaa toiminnanjohtajan palkkaamisen, saa hallituspaikan yhdistyksessä sekä useita jäsenetuja. 

Posion matkailuyhdistys hoitaa Posiolapland-matkailubrändiä, johon kuuluu www.posiolapland.com -verkkosivun ja Posiolaplandin somekanavien ylläpito ja kehittäminen. Lisäksi sopimukseen kuuluu matkailuneuvonnan hoitaminen, Outdoor Active –matkailuportaalin ylläpito ja Posio Shop –verkkokaupasta vastaaminen.  

Sopimukseen sisältyy myös Sustainable Travel Finland (STF) -ohjelman koordinointi sekä yhteistyö Visit Finlandin kanssa. Kunta ja matkailuyhdistys osallistuvat yhdessä vuoden 2024 Matkamessuille. 

Posion matkailuyhdistys vastaa myös jäsenyritysten sekä muiden Posion matkailuyritysten toimintaedellytysten edistämisestä tarjoamalla säännöllisesti tietoa muun muassa reiteistä, muista elinkeinoista ja lentoliikenteestä.

Matkailusta boostia pienyrittäjyyteen -hankkeelle uusi projektikoordinaattori

Murtovaaran lisäksi matkailuyhdistyksessä työskentelee 15.8.2023 työnsä aloittanut Terhi Taikavaara. Taikavaara työskentelee projektikoordinaattorina Matkailusta boostia pienyrittäjyyteen ja yhteistyöhön -hankkeessa. 

“Hanke on hyvässä vauhdissa, ja seuraavaksi keskitytään yritysten digitaalisen markkinoinnin ja löydettävyyden koulutuksiin. Toinen syksyllä edistettävä kokonaisuus on yhteistyöverkostojen kehittäminen yritysten, yhdistysten ja kunnan kesken”, toteaa Terhi Taikavaara. 

Posion kunta toteutti vuosien 2020–2021 aikana elinkeinotoimen kokeilun, jossa matkailuyhdistyksen toiminnanjohtajasta tuli kahden vuoden kokeiluajaksi matkailukoordinaattori kunnan elinkeinotoimeen. Kokeilun jälkeen todettiin, että vanha toimintatapa oli toimivampi.

“Tuntuu hyvältä, että kunnan ja matkailuyhdistyksen yhteistyötä uudistetaan ja vahvistetaan. Uusi toiminnanjohtaja saa täyden tuen työlleen kunnalta”, Posion kunnanjohtaja Pekka Jääskö sanoo.

Lisätietoja:  

Turo Murtovaara, Posion matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja, 044 7674218, turo.murtovaara@posiolapland.com 

Terhi Taikavaara, projektikoordinaattori, Matkailusta boostia pienyrittäjyyteen ja yhteistyöhön -hanke, puh. 040 589 3169, terhi.taikavaara@posiolapland.com 

Pekka Jääskö, Posion kunnanjohtaja, 040 8012 202, pekka.jaasko@posio.fi  

Viimeksi muokattu 25.8.2023