Haku

Posion kunta mukana Perheystävällinen hybridityön Lappi -hankkeessa

Posion kunta on mukana Lapin yliopiston toteuttamassa Perheystävällinen hybridityön Lappi-hankkeessa, jossa edistetään lappilaisten organisaatioiden kilpailukykyä ja tuottavuutta. Lisäksi vahvistetaan houkuttelevuutta kehittämällä työhyvinvointia ja työssäjaksamista korostavia työnorganisointimalleja.

Keskeisenä tavoitteena on saada Lapin kuntiin ajantasaiset etätyösopimukset, etätyökäytänteet ja auttaa etätyökulttuurin muodostamisessa työhyvinvointia painottaen. Tavoitteeseen pääsemiseksi hankkeessa kehitetään muun muassa johtamista, toteutetaan yrityksille suunnattu Hybridityö – joustotyötä ja työhyvinvointia -koulutuskokonaisuus sekä tuotetaan Hybridityön käsikirja laajempaan käyttöön. Kuntien vetovoimaa perheystävällisenä asuin- ja työympäristönä edistetään kuntakohtaisella viestinnällä.

Posion kunnan päivitetty etätyösopimus tuli voimaan 15.1.2022. Ohjeen mukaan etätyösopimuksen tehnyt työntekijä voi tehdä etätyötä enintään kahtena päivänä viikossa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Etätyötä voi tehdä myös tietyissä tilanteissa työtehtävistä riippuen esimerkiksi vuoroviikoin. Etätyön määrästä ja järjestelyistä sovitaan aina esimiehen kanssa.

Perheystävällinen hybridityön Lappi -hanketta rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja se toteutetaan yhteistyössä Kittilän, Pellon, Posion, Sodankylän, Tornion ja Utsjoen kuntien kanssa 1.3.2021-30.6.2023 välisenä aikana.

Lisätietoja hankkeesta: Inga Koskitalo, projektipäällikkö, 040 659 8049, inga.koskitalo@ulapland.fi

Kunnan yhteyshenkilö hankkeessa: hallintojohtaja Eija Ahola, 040 8012 204, eija.ahola@posio.fi.

Viimeksi muokattu 3.2.2022