Haku

Posion kunta on kehittänyt Mourusalmen kalasatamaa yhdessä paikallisten kalastajien kanssa

Kalasatama

Posion Mourusalmen kalasataman kehittämishanke on edennyt ja kalasatamalle on tehty imeytyskentän uudistus, parannettu jätevedenpuhdistusta ja asennettu uusia valaisimia turvallisuuden parantamiseksi. Aikaisemmassa kehittämishankkeessa hankittiin satamalle pakastekontit pakkasvarastointiin, fileointipöydät ja nahoituskone.

Uudenaikaisen kalasataman toivotaan houkuttelevan alalle uusia, nuoria kalastajia. Lisäksi kehittämishankkeilla hankittavat laitteet vähentävät työvoiman tarvetta. Kalastajien työpäivät lyhenevät, kun jalostusta ja pakastusta voidaan tehdä kotisatamassa. Tämä vähentää kuljetukseen käytettävää aikaa ja energiaa.

Kalastamaa kehittämällä edistetään vajaasti hyödynnettyjen kalavarojen, kuten muikkujen, särkien ja haukien hyödyntämistä Posiolla. Samalla edistetään kotimaisen kalan ja lähiruoan käyttöä.

”Kunta on panostanut kalasataman kehittämiseen jo useamman vuoden ajan. Parhaimmat ideat ovat tulleet kalastajilta, jotka ovat yhdessä suunnitellet miten satamaa voidaan kehittää. Kunnan ja kalastajien yhteisenä tavoitteena on, että kalaa voidaan käsitellä ja jalostaa Posiolla mahdollisimman pitkälle”, kertoo kunnan rakennusmestari Taneli Mertaniemi.

Mourusalmen kalasatama sijaitsee Yli-Kitkan rannalla Kuusamontien varrella 13 kilometriä Posion keskustaajamasta Aholasta ja 45 kilometriä Kuusamosta.

Lisätietoja: toimintaympäristöpalvelujohtaja Kari Laurila, kari.laurila@posio.fi, 040 8012 260.

Viimeksi muokattu 10.1.2022