Haku

Parisuhde

Parisuhde luo perustan vanhemmuudelle ja lasten tasapainoiselle kehitykselle. Parisuhde on yksi ihmisen merkittävimmistä suhteista, jonka vuoksi sitä olisi tärkeää aika ajoin huoltaa, vaikka suurempia kriisejä ei olisikaan. Joskus tilanteet ja asiat ajautuvat siihen, että ero on ainoa vaihtoehto, mutta tukea on aina saatavilla. Hyvä yhteistyö vanhemmuudessa voi olla erotilanteessa vaikeaa, mutta vanhempien sovinnollisuus auttaa lasta sopeutumaan uuteen elämän tilanteeseen. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa ja tukea parisuhteeseen sekä erotilanteisiin.

Ensi- ja turvakotien liitto: Valtakunnallisen lapsi- ja perhejärjestön sivustolta löytyy apua vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläville lapsille ja perheille sekä vapaaehtois- ja vertaistukea. Järjestö tekee myös perheväkivaltaa ehkäisevää työtä.

Ensi- ja turvakodin: Apua eroon: Ensi- ja turvakotien liiton Apuaeroon.fi -sivustolta löydät kattavasti tietoa eroon liittyen sekä paikallisesta eroauttamisesta.

Evl.fi – Tukea ja hyvinvointia parisuhteeseen: Sivustolta löydät tietoa ja tukea parisuhteeseen, eroon, parisuhteen kriiseihin sekä perheneuvonnan yhteystiedot.

Hyvä Kysymys – Pareille: Väestöliiton Hyvä kysymys on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa. Pareille suunnatusta osiosta löydät muun muassa tietoa, tehtäviä, chatteja ja testejä parisuhteeseen liittyen.

Kirkon perheasioiden neuvottelukeskus: Perheneuvonnassa on mahdollista keskustella koulutettujen ammattilaisten kanssa parisuhteen tai perheen vaikeuksista tai elämän solmukohdista. Palvelu on maksutonta eikä edellytä kirkon jäsenyyttä.

Mieli.fi: Suomen Mielenterveys ry:n MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Mieli.fi -sivuilta löydät tukea myös parisuhteeseen.

Mielenterveystalo: Mielenterveystalon sivuilta löydät aihealueittain luotettavaa tietoa mielen hyvinvointiin sekä oirekyselyitä ja omahoito-ohjelmia.

MLL:n Vanhempainnetti – Parisuhde: Sivulta löydät kootusti tietoa parisuhteen erilaisista haasteista.

Parempi avioliitto ry: Parempi avioliitto ry edistää perheiden hyvinvointia tukemalla puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua. Yhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen.   

Parisuhdekeskus Kataja: Parisuhdekeskus Kataja ry on valtakunnallinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton parisuhdetyön asiantuntija- ja kansalaisjärjestö. Sivulta löydät tietoa ja tukea parisuhteen hyvinvointiin. Lisäksi Kataja järjestää luentoja ja kursseja, puhelinneuvontaa, chat-neuvontaa sekä parineuvontaa verkossa

Perhepulma-palvelut: Väestöliiton Perhepulma-palveluissa voit keskustella asiantuntijan kanssa mieltäsi askarruttavista vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Päihdelinkki: A-klinikkasäätiön Päihdelinkki-verkkopalvelusta löydät tietoa päihteistä ja riippuvuuksista, testejä, oma-apusisältöjä, vertaistukea ja neuvontapalveluita.

Sexpo: Sexpo toimii seksuaalisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Sivuilta löydät mm. maksutonta neuvontaa ja runsaasti tietoa seksuaalisuuden, seksin ja sukupuolisuuden kysymyksiin.

Väestöliitto: Parisuhde: Väestöliiton sivuilta löydät tukea ja tietoa parisuhteeseen liittyen.

Viimeksi muokattu 11.8.2023