Haku

Haluatko antaa palautetta Posion teiden tai katuvalojen kunnosta? Toimi näin!

Posion kunnan alueella on sekä kunnan että ely-keskuksen ylläpitämiä teitä. Näin annat palautetta oikeaan paikkaan.

Posion kunnan alueella on sekä kunnan että ely-keskuksen ylläpitämiä teitä. Myös katuvalojen kunnossapito kuuluu tiestä vastaavalle taholle.

Posion kunnan ylläpitämät tiet

Posion kunta ylläpitää seuraavia teitä: Aholantie, Ahosentie, Eteläkaari, Haapatie, Harjutie, Hihnatie, Kaakkuritie, Kaartolantie, Kattavaniementie, Kauppakuja, Kiekerötie, Kilpelänpolku, Koivutie, Kokonkuja, Kokontie, Kotitie, Koulutie, Lampitie, Lehtotie, Miilutie, Muikkutie, Niemitie, Nilontie, Pohjoiskaari, Rantatie, Riihipolku, Sairaalantie, Siulatie, Suopolku, Sysitie, Tammitie (Jakkarasaari), Toritie, Uimaniementie, Kuokkatie. Kirintövaaran tiet: Kirintöniemi, Kirinrinteentie, Kirintötie, Kiritaival, Kirikyläntie, Yläkirintie, Loppukirintie, Kirintövaarantie, Kirintövaarantie, kevyenliik., Tykkytie, Tuiskutie, Pyryntie, Hankitie, Ahavatie, Honkarinne, Nietostie. 

Posion kunnan ylläpitämillä teillä on erilaisia toimenpideaikoja. Kevyenliikenteenväylien pitäisi olla aurattuna kolmen tunnin sisällä, kun lunta on 5cm. Kaavatiet ja väylät pitäisi olla aurattuna kuuden tunnin sisällä, kun lunta on 10cm. Molemmat toimenpideajat ovat voimassa klo 6-22 välisenä aikana.

Kunnan teistä ja teiden katuvaloista voit olla yhteydessä rakennusmestari Hannu Heikkilään, 040 801 2266 tai hannu.heikkila(at)posio.fi.

ELY-keskuksen ylläpitämät tiet on merkitty Väyläviraston sivuilta löytyvään karttaan värillisinä.

Muun muassa Posiontie ja sen kevyen liikenteen väylä ovat ELY-keskuksen ylläpitämä!

Jos haluat antaa palautetta ELY-keskuksen ylläpitämästä maantiestä (esim. palautetta tien kuntoon liittyen tai rikkinäinen katuvalo), voit ottaa yhteyttä Liikenteen asiakaspalvelun Palauteväylässä. Palauteväylässä voit jättää palautetta tai kehitysehdotuksen 24/7. Sivulta löydät myös tietoa valtion väyliin liittyen. Puhelinpalvelu palvelee numerossa 0295 020 600 (ma-pe klo 9-15, pvm/mpm). Palauteväylän chatissa asiakasneuvoja on paikalla arkisin klo 9-15 (muuna aikana virtuaalineuvoja Tempo). Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen: liikenteen.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi. Liikenteen asiakaspalvelussa yhteydenottoja käsitellään arkisin 8-16 välillä.

Tienkäyttäjän linjalle ilmoitetaan liikennettä vaarantavista ongelmista numeroon 0200 2100. Linja on avoinna 24h/vrk.

Muista myös Liikennetilanne-palvelu, joka esittää Fintrafficin, Väyläviraston sekä Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) keräämiä tietoja liikenteestä havainnollisesti kartalla sekä ELY-keskuksen pohjoisen alueen tienpitotoimenpiteiden nettipalvelu.

Posion kelikamerat löydät ELY-keskuksen karttapalvelusta.

Viimeksi muokattu 2.3.2023