Haku

Uimaniementien peruskorjaus aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä

Posion kunnalla on menossa kaksi teiden peruskorjausurakkaa. Toinen alkoi tällä viikolla Uimaniementiellä huoltoasema Nesteen vieressä ja toinen alkaa lokakuussa Muikkutiellä. Kumpikin urakka on valmis 15.11.2023.

Uimaniementie suljetaan vuorotellen kummastakin päästä. Ensin suljetaan Posion keskustaa lähempänä oleva liittymä. Työmaa-alueella oleskelu on kielletty muille kuin asukkaille.

Työt alkavat asfaltin poistolla ja talveksi tielle jää murskepinta. Uusi asfaltti tehdään kesällä 2024. Huoltoasemalle tehdään samalla uusi kolmen metrin levike raskaan kaluston pysäköimiseen.

Lisäksi poikkeusjärjestelynä Uimaniementien asukkaiden postilaatikot on siirretty Nesteen pihalle. Raskaalle kalustolle on tehty kiertotie Nesteen takaa rannan puolelta.

Posion kunnan infrapäällikkö Hannu Heikkilän mukaan seuraavana investointiohjelmaan on merkitty Sysitien korjaus vuonna 2024.

”Suunnitelmissa on myös Suopolun ja Aholantien peruskorjaus Riihitielle asti. Sille ei kuitenkaan ole vielä sovittu tarkempaa aikataulua.”

Muikkutien ja Uimaniementien urakoitsijana toimii Kone-Sarajärvi Oy Rovaniemeltä.

Viimeksi muokattu 24.8.2023