Haku

Vierailurajoitukset käyttöön terveyskeskuksessa ja sosiaalihuollon asumisyksiköissä 13.4.-2.5.

Terveyskeskuksen kyltti

Koronaviruksen ilmaantuvuus on ollut Posiolla, Lapissa ja koko maassa kiihtymään päin. Tästä syystä Posion kunta pyrkii tehostetusti suojaamaan hauraimpia kansalaisia. Posion terveyskeskuksessa ja sosiaalihuollon asumisyksiköissä otetaan terveysturvallisuuden vuoksi vierailurajoitukset käyttöön 13.4.-2.5.2022 väliseksi ajaksi:

  • Kunkin toimintayksikön (esim. osasto tai asumisyksikkö) sisätiloihin otetaan kaksi vierasta kerrallaan enintään yhden tunnin ajaksi. Vierailusta on sovittava etukäteen yksikön vuorovastaavan kanssa.
  • Mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita, vierailu ei ole sallittu.
  • Vierailu on toteutettava terveysturvallisesti. Vierailijoille suositellaan hauraimpien kansalaisten suojaamiseksi (myös ajatellen muita osastolla tai asumisyksikössä olevia kansalaisia) koronarokotusta rokotusohjelman mukaisesti.
  • Posion ulkopuolelta tulevilta vierailijoilta edellytetään enintään 24 tuntia vanha negatiivinen kotitestin tulos tai muualla otettu testitulos. Terveydenhuollon ammattihenkilöllä on ammatillisella työvierailulla oltava todistetusti täysi rokotussuoja. 
  • Vierailijoiden on käytettävä koko vierailun ajan maskia. Heidän on desinfioitava kätensä saapuessaan osastolle sekä aina koskiessaan pintoihin, esim. ovien vetimiin. Suositellaan ovien avaamista kyynärpään avulla. Vierailun ajan on oltava potilaan tai asukkaan huoneessa. Maskin kanssakin on yskittävä hihaan. Nenän ja suun eritteitä pyyhittäessä on nenäliina laitettava suoraan roskakoriin. Vierailun ajan suositellaan myös potilaan tai asukkaan käyttävän maskia.

Lue myös muut Posion kunnan koronasuositukset.

Viimeksi muokattu 13.4.2022