Haku

Etelä-Posion vesistöyhdistyksen perustamiskokous 22.12. Kuloharjun kylätalo Kipinässä

Vesistökunnostushanke VESKU järjesti Kuloharjun kylätalolla 27.10.2021 kokouksen, jossa käsiteltiin Etelä-Posion järvien ja jokien tilaa. Kokouksessa päätettiin perustaa yhdistys, jonka avulla voidaan hakea rahoitusta alueen vesistöjen kunnostukseen. Kunnostustöitä voivat olla esimerkiksi kosteikon perustaminen ojitusten vaikutusten vähentämiseksi, hoitokalastus ja vesikasvien niitto.

Perustamiskokous järjestetään Kuloharjun kylätalo Kipinässä 22.12.2021 klo 18. Kokoukseen voi myös osallistua etänä Teams-yhteydellä tästä linkistä. Posion kunnan uusien koronasuosituksien mukaan tilaisuudessa on käytössä koronapassi.

Perustamiskokouksessa laaditaan yhdistyksen säännöt, valitaan yhdistyksen hallituksen jäsenet ja tehdään yhdistykselle toimintasuunnitelma.

Kokoukseen ovat tervetulleita erityisesti asukkaat ja mökkiläiset Kynsiperän osakaskunnan alueelta, johon kuuluvat Lipeäjärvi, Kulojärvi, Tuomijärvi, Laijonjärvi, Kuusijärvi, Unilampi, Kynsijärvi, Tervajärvi ja Kaukuanjärvi sekä niitä yhdistävät joet.

Järvet on valittu sillä perusteella, että niiden ekologinen tila on riskissä heikentyä. Tällaisille järville voi hankkeiden kautta saada rahoitusta kunnostukseen. Järvien määrä on rajattu Kynsiperän osakaskunnan alueelle, jotta yhdistyksen toiminta-alue ei kasva liian suureksi.

Posion kunta on VESKU-hankkeen kautta auttanut yhdistystä alkuun, mutta ei ole mukana päättämässä aluerajauksesta.

Lisätietoja antaa VESKU-hankkeen Eero Hiltunen, eero.j.hiltunen@gmail.com tai p. 040 754 7592.

Viimeksi muokattu 21.12.2021