Haku

Kansalaisopisto

Posion kansalaisopisto on avoin oppilaitos, jossa voit opiskella omaehtoisesti ja kehittää kansalaisvalmiuksia.

Tällä sivulla

Kuvaus

Posion kansalaisopisto on Posion kunnan ylläpitämä vapaan sivistystyön oppilaitos. Kansalaisopistossa voit opiskella yleissivistäviä, harrastustavoitteisia ja yhteiskunnallisia aineita kuten esim. kulttuuria, liikuntaa, kieliä, taide- ja taitoaineita, musiikkia ja kotitaloutta. Kansalaisopiston kurssiohjelma suunnitellaan vuosittain kurssilaisilta, opettajilta ja yhteiskunnallisilta vaikuttajilta tulevien toiveiden, ideoiden ja vinkkien pohjalta. Kurssiohjelma päivittyy koko lukuvuoden ja uusia kursseja järjestetään joustavasti. Yhteistyössä Taivalkosken kansalaisopiston kanssa laadittu kurssiohjelma eli Opistokatalooki jaetaan vuosittain elokuussa kaikkiin kunnan kotitalouksiin. Opistolla on lähes kaksikymmentä opetuspistettä kunnan eri osissa, keskustassa ja sivukylillä. Tarkemmat lukukausikohtaiset opetuspaikat löydät opiston verkkosivuilta tai Opistokatalookista.

 

Opintopistekurssi

Opintopisteiden suorittaminen

Nyt sinulla on mahdollisuus saada lähes kaikilta kansalaisopiston kursseilta opintopisteitä. Näin voit saada kurssilla kertyneen osaamisesi paremmin näkyviin itsellesi ja muille ja hyödyntää opintojasi esimerkiksi työelämässä ja muissa opinnoissa.
Opintopistekurssit on kuvattu osaamisperusteisesti. Tämä tarkoittaa, että kurssille on tehty osaamistavoitteet ja arviointikriteerit. Osaamistavoitteet kertovat, mitä osaamista sinulla odotetaan olevan kurssin päätyttyä, ja arviointikriteerit kuvaavat sitä, miten sinun tulee osata arvioitava asia.

Katso Kansalaisopistojen liiton video osaamisperusteisuudesta:

Arvioinnin tarkoituksena on edistää ja tukea oppimistasi – ei arvostella. Kurssit arvioidaan asteikolla hyväksytty/hylätty. Hyväksytyt suoritukset tallennetaan valtakunnalliseen Koski-tietovarantoon. Sinä näet omat opintosuorituksesi Oma Opintopolusta, josta voit jakaa opintosuorituksia esimerkiksi työnantajalle tai oppilaitokselle opintojen hyväksilukua vartenSiirry Oma Opintopolku ‑palveluun.

Mikäli haluat saada kurssilta opintopisteitä, ilmoita halukkuudestasi opettajalle. Opettajalta saat ohjeet, mitä hyväksytyn suorituksen saaminen sinulta edellyttää.

Jotta voimme tallentaa opintosuorituksesi Koski-tietojärjestelmään, tarvitsemme sinulta kirjallisen suostumuksen. Suostumuslomake allekirjoitetaan ensimmäisen kurssitapaamisen yhteydessä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus. Alaikäisen opiskelijan suostumuksen antaa hänen huoltajansa.

Voit osallistua kurssille myös ilman suoritusmerkintää. Mikäli kesken kurssin koet, ettet haluakaan kurssilta opintopisteitä, ilmoita siitä opettajalle.

 

Osaaminen näkyviin:

 

 

Lue opetussuunnitelma ePerusteista: Posion kansalaisopiston opetussuunnitelma

 

Palvelu on maksullinen.

Kurssimaksu laskutetaan välittömästi kurssin alettua.

Kaikille kursseille on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Palvelu on maksullinen. Maksut ovat kurssikohtaiset ja vaihtelevat järjestämiskustannusten mukaan. Katso kurssimaksut kurssitiedoista joko verkkosivuilta tai Opistokatalookista. Työ- ja oppimateriaalit hankit ja kustannat itse.

Palvelupaikat

Palvelusta vastaa

Posion kunta

Viimeksi muokattu 26.9.2023

Kansalaisopisto

Posion kansalaisopiston rehtori

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408012412

Maksullisuus: Maksullinen numero

Posion Kansalaisopisto

Löydät täältä Posion kansalaisopiston ajankohtaisia asioita.

Verkkosivut

Verkkoilmoittautuminen

Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen.

Verkkosivut