Haku

Museopalvelut

Posion kunnan omistama kotiseutumuseo sijaitsee Lohirannalla. Kunta ylläpitää VirtuaaliPosio-sivustoa, jossa kerrotaan Posion kulttuurihistoriasta.

Tällä sivulla

Kuvaus

Kotiseutumuseo sijaitsee Lohirannan kylässä Kitkajärven rannalla. Museon hallussa on noin tuhat talonpoikaisesinettä, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Yli sata vuotta vanha museorakennus on alkuperäisellä paikallaan. Museossa työskentelee kesäisin museo-opas. VirtuaaliPosio-verkkosivusto on rakennettu Leader-hankerahoituksella vuosina 2018-2020. Se sisältää runsaasti tietoa Posion historiasta ja kulttuurihistoriasta pitäjän eri puolilta. Sivusto on rakenteeltaan mobiiliopas. Se on jaettu maantieteellisiin kyläreitteihin sekä teemareitteihin.

Kotiseutumuseon reittiohjeet, ajantasaiset aukioloajat ja tapahtumat löydät palvelupaikka-osiosta. VirtuaaliPosio-sivustolle pääset asiointivalikon linkistä.

Palvelu on maksullinen.

Kotiseutumuseo on avoinna kesäisin. Museoon on pääsymaksu. VirtuaaliPosio-sivuston käyttöön tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja selaimen.

Palvelupaikat

Uutisia

Palvelusta vastaa

Posion kunta

Viimeksi muokattu 27.5.2022

Palvelupaikka: Posion kotiseutumuseo

Posion kunnan kotiseutumuseo

Verkkosivut

Posion kotiseutumuseon ystävien Facebook-sivu

Posion kotiseutumuseon toimintaan liittyä Facebook-sivu

Verkkosivut

VirtuaaliPosio

VirtuaaliPosio on sivusto, joka esittelee Posion alueen kulttuuriperintöä runsaasti ja monipuolisesti tekstein ja kuvin.

Puhelinnumerot

Puhelin: +358 408012425

Lisätiedot: Kirjasto-kulttuurijohtaja

Maksullisuus: Maksullinen numero

Sähköpostit

Verkkosivut