Haku

Opiskelijat

Retkeilijät nuotiolla

Kuva: Harri Tarvainen

Posio tarjoaa mainiot puitteet erityisesti luonnosta, liikunnasta ja kulttuurista kiinnostuneille opiskelijoille.

Keramiikkaa

Lukio

Posion lukio on vahva yleislukio, jossa voi opiskella keramiikka- tai liikuntapainotteisesti. Posion lukiossa annetaan myös aikuisille tarkoitetun lukion opetussuunnitelman mukaista opetusta.
Uudet opiskelijat saavat kannettavat tietokoneet. Opetusryhmät ovat pieniä ja opiskeluun on mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta.

Tutustu tarkemmin


Posion lukion päärakennus ja urheilukenttä

Peruskoulu

Posion kunnassa on yksi vuosiluokille 0-9 esi- ja perusopetusta antava koulu, Posion peruskoulu. Peruskoulu sijaitsee aivan Posion keskustassa. Liikuntakampuksen palvelut tuovat tekemistä koululaisten arkeen: koulupäivän jälkeen voi lähteä vaikka skeittirampille, frisbeegolf-radalle tai jäähalliin luistelemaan.

Tutustu tarkemmin


Asuntola

Posion lukion yhteydessä on asuntola, jossa lukiolaiset voivat asua ilmaiseksi. Asuntola on remontoitu viime vuosien aikana, joten se on sisustukseltaan valoisa ja moderni.

Tutustu tarkemmin


Pyydä apu

Pyydä apua on lapsiperheille ja nuorille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Nappia painamalla voi omaan tai läheisen tilanteeseen pyytää apua, kysyä neuvoa tai jättää yhteydenottopyynnön. Yhteydenottoihin vastaavat seuraavan arkipäivän aikana kunnan työntekijät lasten, nuorten ja perheiden palveluista.

Tutustu tarkemmin


Koulunkäynnin tuki

Koulunkäynnin tuki on kattavaa Posiolla. Oppilashuollon tehtävänä on oppilaiden hyvinvoinnista huolehtiminen yhteisöllisesti ja yksilöllisesti. Opiskeluhuolto on tavoitteellista ja oppilaanohjauksen kautta tarjotaan taitoja jatko-opintoja ja työelämää varten.

Tutustu tarkemmin

Harjoittelijaksi Posion kuntaan?

Oletko kiinnostunut tutustumaan kuntaan työnantajana? Posiolla voit tulla harjoittelijaksi kunnan organisaatioon ja oppia työntekoa monenlaisissa työtehtävissä. Täytä hakemus ja otamme teihin yhteyttä mahdollisimman pian.

Tutustu tarkemmin

Nuorisotila Apaja

Nuorisotila Apaja

Posiolaiset nuoret ovat tervetulleita viettämään aikaa keskustassa sijaitsevaan nuorisotila Apajaan, jossa on paljon erilaisia pelejä ja keittiötilat. Tarvitset vain kuvallisen jäsenkortin, joka on ilmainen.

Tutustu tarkemmin


Kansalaisopisto

Posion kansalaisopisto on vuonna 1969 perustettu oppilaitos, joka tarjoaa harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia lähellä kuntalaisia. Kansalaisopiston kurssiohjelma suunnitellaan vuosittain kurssilaisilta, opettajilta ja yhteiskunnallisilta vaikuttajilta tulevien toiveiden, ideoiden ja vinkkien pohjalta.

Tutustu tarkemmin

Viimeksi muokattu 1.6.2023