Haku
Ilmakuva Jakkarasaaresta. Ilmakuva Jakkarasaaresta.

Kaavoitus & tontit

Posion kunnan myytävät tontit tarjoavat omaa rauhaa ja Etelä-Lapin kauniita maisemia.

Ilmakuva Jakkarasaaresta.

Omakotitalotontit

Jakkarasaaressa on tarjolla runsaasti tontteja Posionjärven rannalla. Tontit sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Posion keskustasta ja ne maksavat 10 000 euroa.

Alueella ei ole rakentamistapaohjeistusta. Luvan mukainen rakennus- tai rakennukset on rakennettava vähintään kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta.

Tontin hintaan kuuluu kunnallisen vesi ja viemäri verkoston liittymismaksut.

Lue lisää Oikotie.fi-sivustolla.

Vapaa-ajan tontit

Vapaa-ajan tontteja on myytävänä Kirintövaaran alueella. Tontteja löytyy Kirintövaaran juurelta aivan huipulle saakka, josta on näkymät Kitkajärvelle.

Kirintövaaran tonttien hinnat vaihtelevat 2000 eurosta 25 000 euroon. Kirintövaarassa on hyvä latuverkosto ja pieni laskettelukeskus on avoinna kevättalvella. Erämaahotelli Kirikeskuksen yhteydessä sijaitsee ravintola Kisura.

Lue lisää Oikotie.fi-sivustolla.

Videoesittely Jakkarasaaren ja Kirintövaaran tonteista

Tontin ostaja ilmoittaa kirjallisesti tontin ostamisesta Posion kunnan hallintojohtajalle. Kirjallinen ilmoitus voi olla sähköposti, käsinkirjoitettu dokumentti, kirjattu kirje tms. kirjallinen muoto, josta käy selkeästi ilmi, että henkilö haluaa ostaa tontin. Tämän jälkeen Posion kunta huolehtii tontin varaamisesta. Varattu tontti näkyy keltaisena karttapalvelussa.

Tontin varaamisen jälkeen tehdään virallinen tontin myynnin viranhaltijapäätös. Viranhaltijapäätöksen oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa tiedoksiannosta. Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen 7 päivän kuluessa viranhaltijapäätöksen julkaisusta. Oikaisuvaatimusajan jälkeen (mikäli oikaisuvaatimuksia ei ole jätetty) voidaan sopia kaupantekotilaisuus, joka tapahtuu Posion kunnassa. Mikäli olet estynyt tulemaan paikalle, voit valtuuttaa toisen henkilön allekirjoittamaan kaupan.  • Tontti varataan ja lunastuksen päivänmäärästä sovitaan

Kauppakirjapohjassa on määritelty kaupan ehdot, jotka on päättänyt Posion kunnanvaltuusto. Ehdot eivät ole neuvoteltavissa.


Huom. Tontin omistusoikeus siirtyy, kun tontti on kokonaisuudessaan maksettu.Lisätietoja tonteista

Tuppurainen Päivi

Hallintojohtaja

Soita: 040 8012 208

Viesti: