Haku

1-6-vuotiaat lapset ja heidän perheet

Alle kouluikäinen lapsi kehittyy hurjaa vauhtia ja lapsi oppii paljon taitoja jo ennen kouluikää. Lapsen kehitystä seurataan lastenneuvolassa. Perhe-elämässä tai lapsen kasvussa ja kehityksessä voi tulla vastaan myös erilaisia haasteita. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa ja tukea alle kouluikäisen lapsiperheen arkeen.

ADHD-liitto: Tietoa ADHD-liiton toiminnasta ja tulevista tapahtumista, tukea ja neuvontaa.

Autismiliitto: Tietoa Autismiliiton toiminnasta, tukea ja neuvontaa.

Erityislasten omaiset ELO ry: Erityisperheiden vertaistukiyhdistys Lapissa.

En jaksa -palvelu: Anonyymia, matalan kynnyksen tarina-auttamista (huolitestejä sekä apua huoliin –videoita)

Hyvä kysymys: Väestöliiton Hyvä kysymys on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa.

Lapin ADHD-yhdistys: Tietoa Lapin ADHD-yhdistyksen toiminnasta ja tulevista tapahtumista.

Lastentalo: Terveyskylän Lastentalosta löydät tietoa lasten sairauksista, hoidosta sekä hoitoon valmistautumisesta.

Lasten mielenterveystalo: Lasten Mielenterveystalo tarjoaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin. Sivulta löydät mm. tietoa lasten mielenterveysongelmista, omahoito-ohjelmia, nettiterapiaa sekä tietoa mielenterveyden haasteisiin saatavilla olevasta tuesta.

Mieli.fi: Suomen Mielenterveys ry:n MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Sivustolta löydät tukea eri elämänvaiheisiin.

Mielenterveystalo: Mielenterveystalo.fi on julkisen terveydenhuollon tarjoamaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin. Sivuilta löydät muun muassa omahoito-ohjelmia, nettiterapiaa sekä tietoa mielenterveyspalveluista.

MLL:n vanhempainnetti: Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen, tietoa lapsen eri ikäkausien kehityksestä sekä maksuttoman vanhempainpuhelimen ja –chatin, jossa voit keskustella vanhemmuuteen liittyvistä asioista.

Neuvokas perhe: Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe –sivustolta löydät vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvointiin. Sivulta löydät apua muun muassa syömiseen, liikkumiseen, lepoon tai ruutuaikaan liittyviin kysymyksiin.

Omaolo-palvelut: Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on edistää kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Omaolo tukee oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin.

Perhepulma-palvelut: Väestöliiton Perhepulma-palveluissa voit keskustella asiantuntijan kanssa mieltäsi askarruttavista vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Virtu.fi: Palveluportaalista löydät sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluita, joiden avulla voit asioida, lähettää tietoa, kysyä neuvoa, tavata etänä työntekijän tai tukea omaa hyvinvointiasi. Palveluvalikoimaan vaikuttaa asuinkuntasi. Palveluntuottajina ovat Lapin kunnat, keskussairaalat, Kolpene, Poske, yritykset ja järjestöt.

Viimeksi muokattu 16.8.2023