Haku

7-12-vuotiaat lapset ja heidän perheet

Alakouluikäisen lapsen kasvua ja kehitystä seurataan kouluterveydenhuollossa. Tässä iässä lapsi tarvitsee vielä vahvasti vanhempien tukea, mutta ystävien ja kouluympäristön merkitys osana lapsen kasvua ja kehitystä alkaa korostua. Alakouluikäisen lapsen kasvussa ja kehityksessä tai perhe-elämässä voi esiintyä myös erilaisia haasteita tai kysymyksiä. Tältä sivulta löydät kootusti tietoa alakouluikäisen lapsen ja perheen palveluista.

ADHD-liitto: Tietoa ADHD-liiton toiminnasta ja tulevista tapahtumista, tukea ja neuvontaa.

Autismiliitto: Tietoa Autismiliiton toiminnasta, tukea ja neuvontaa.

Erityislasten omaiset ELO ry: Erityisperheiden vertaistukiyhdistys Lapissa.

En jaksa -palvelu: Anonyymia, matalan kynnyksen tarina-auttamista (huolitestejä sekä apua huoliin –videoita)

Hyvä kysymys: Väestöliiton Hyvä kysymys on maksuton, kaikille avoin verkkopalvelu, josta saat tukea ja tietoa, kun elämä askarruttaa.

Lapin ADHD-yhdistys: Tietoa Lapin ADHD-yhdistyksen toiminnasta ja tulevista tapahtumista.

Lastentalo: Terveyskylän Lastentalosta löydät tietoa lasten sairauksista, hoidosta sekä hoitoon valmistautumisesta.

Lasten ja nuorten chat: Ensi- ja turvakodin Lasten ja nuorten chatissa voit jutella nimettömänä ja luottamuksellisesti aikuisen kanssa, kun on vaikeaa tai jokin askarruttaa.

Lasten mielenterveystalo: Lasten Mielenterveystalo tarjoaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin. Sivulta löydät mm. tietoa lasten mielenterveysongelmista, omahoito-ohjelmia, nettiterapiaa sekä tietoa mielenterveyden haasteisiin saatavilla olevasta tuesta. 

Mieli.fi: Suomen Mielenterveys ry:n MIELI ry on maailman vanhin mielenterveysalan kansalaisjärjestö. Sivustolta löydät tukea eri elämänvaiheisiin.

Mielenterveystalo: Mielenterveystalo.fi on julkisen terveydenhuollon tarjoamaa luotettavaa apua mielen hyvinvointiin. Sivuilta löydät muun muassa omahoito-ohjelmia, nettiterapiaa sekä tietoa mielenterveyspalveluista.

MLL:n vanhempainnetti: Vanhempainnetistä löydät tietoa ja tukea lapsiperheen arkeen, tietoa lapsen eri ikäkausien kehityksestä sekä maksuttoman vanhempainpuhelimen ja –chatin, jossa voit keskustella vanhemmuuteen liittyvistä asioista.

Nepsy-chat: Nepsy-chat auttaa lapsia, nuoria, vanhempia ja ammattilaisia neuropsykiatriaan ja arjen pulmiin liittyvissä kysymyksissä.

Neuvokas perhe: Suomen Sydänliiton Neuvokas perhe –sivustolta löydät vinkkejä ja ideoita perhearjen hyvinvointiin. Sivulta löydät apua muun muassa syömiseen, liikkumiseen, lepoon tai ruutuaikaan liittyviin kysymyksiin.

Normaali.fi: Anonyymia, matalan kynnyksen tarina-auttamista (huolitestejä sekä apua huoliin –videoita)

Omaolo-palvelut: Omaolo on valtakunnallinen sosiaali- ja terveydenhuollon verkkopalvelu, jonka tarkoituksena on edistää kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia. Omaolo tukee oma- ja itsehoitoa sekä auttaa tarvittaessa saamaan yhteyden julkisen terveydenhuollon ammattilaisiin.

Perhepulma-palvelut: Väestöliiton Perhepulma-palveluissa voit keskustella asiantuntijan kanssa mieltäsi askarruttavista vanhemmuuteen, lasten kasvatukseen tai ihmissuhteisiin liittyvistä asioista.

Poikien puhelin: Väestöliiton Poikien Puhelin on kaikille alle 20-vuotiaille pojille ja nuorille miehille tarkoitettu puhelin- ja chat-palvelu. Maksuttoman puhelinpalvelun kautta voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömänä koulutetun mieshenkilön kanssa.

Terve koululainen: UKK-instituutin kokoamia materiaaleja terveelliseen elämään liittyen. 

Virtu.fi: Palveluportaalista löydät sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluita, joiden avulla voit asioida, lähettää tietoa, kysyä neuvoa, tavata etänä työntekijän tai tukea omaa hyvinvointiasi. Palveluvalikoimaan vaikuttaa asuinkuntasi. Palveluntuottajina ovat Lapin kunnat, keskussairaalat, Kolpene, Poske, yritykset ja järjestöt.

Viimeksi muokattu 16.8.2023