Haku

Posiolla ensimmäistä kertaa järjestetyt työ- ja koulutusmessut onnistuivat yli odotusten – seuraavat messut jo suunnitteilla

Pekka Jääskö avasi Posion työ- ja koulutusmessut

Kuva: Maija Koskinen

Posion kunta ja Lapin TE-toimisto yhteistyössä järjestivät keskiviikkona 19.4.2023 ensimmäiset Virtaa kevääseen! Posion työ- ja koulutusmessut. Posion koulukeskuksen liikuntasalissa kävi kaksi tuntia kestävien messujen aikana arviolta 200 vierailijaa.

”On tärkeää, että paikkakunnalla järjestetään työnhakijoille mahdollisuus tavata oppilaitosten ja työnantajien edustajia. Näin työnhakijat saavat tietoa mahdollisuuksista työllistyä sekä löytää piilotyöpaikkoja”, Lapin TE-toimiston asiantuntija Teija Keränen sanoo.

Keränen myös huomauttaa, että sähköiset palvelut ole kaikille luontevia työvälineitä.

”Meidän asiakkaat arvostavat kasvokkain tapahtuvia lähipalveluita, ja näillä messuilla pystyimme laajasti vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin ja helpottamaan tiedon hankkimista.”

Koulutuksen puolelta paikalla olivat Rovaniemen koulutuskuntayhtymä REDU, Kainuun ammattiopisto KAO, koulutuskuntayhtymä OSAO sekä Posion kansalaisopisto ja Posion lukio. Posion lukion kojulla pääsi katsomaan keramiikan tekemistä käytännössä, kun yksi oppilaista käytti dreijaa. Lisäksi osastolla oli esillä lukion oppilaiden keramiikkatöitä. Posion lukiossa voi opiskella keramiikka- ja liikuntapainotteisesti. Lisäksi viime vuonna opintokokonaisuuteen on lisätty yrittäjyysopintoja.

Posion kunnan työllisyyspäällikkö Hanna Hermusen mukaan messut lisäsivät kävijöiden tietoisuutta eri koulutusmahdollisuuksista sekä mahdollistivat työnantajien ja oppilaitosten yhteistyöavausten tekemisen.

”Kouluttautuminen on nykyään hyvin monimuotoista ja yhteishakuaikojen lisäksi opintoihin voi hakeutua monella muullakin tapaa. Opiskelu ei myöskään katso ikää”, Hermunen sanoo.

Messuilla oli myös koulun tukioppilaiden pitämä kahvio, joka tuki yrittäjyysteemaa.

Seuraavat työ- ja koulutusmessut jo syksyllä – yrittäjillä tarvetta osaavan työvoiman löytämiseksi

Yrityksistä mukana messuilla olivat Barona, Bolt.Works, Lomakeskus Himmerki, Hotelli Kirikeskus, Compass Group, Latitude 66 Cobalt, S-market Ahola ja 4H. Posion kunta esitteli nuorten kesätyöpaikkoja ja nuorten kesätyöllistämistukea. Lapin TE-toimistolla oli myös oma asiointipiste messuilla.

Posion kunnanjohtaja Pekka Jääskö avasi messut. Hänen mukaansa tapahtuma osoitti alueen yritysten olevan aktiivisia etsimään osaavaa työvoimaa.

”Me kunnassa mahdollistamme uudenlaiset oppilaitosyhteistyön mallit yrityksille osaavan työvoiman löytämiseksi. Yrittäjät pitivät tapahtumaa tarpeellisena ja hyvänä esimerkkinä kunnan aktiivisesta roolista alueen yritysten tukena. Tästä on hyvä jatkaa”, Jääskö sanoo.

Työ- ja koulutusmessut on tavoitteena on toteuttaa loppusyksystä uudestaan ja järjestää jatkossa kerran vuodessa.

Tapahtumalle on tarvetta, sillä useat yritykset, jotka eivät aikataulusyistä päässeet mukaan tapahtumaan, ovat jo esittäneet halunsa osallistua loppusyksyn tapahtumaan.

Katso lisää kuvia Posion kunnan Facebookista ja Instagramista!

Maija Koskinen

Tukioppilaat pitivät työ- ja koulutusmessuilla kahvilaa

Tukioppilaat pitivät työ- ja koulutusmessuilla kahvilaa.

Viimeksi muokattu 20.4.2023