Haku

Vanhus- ja vammaisneuvosto

Vammais- ja vanhusneuvosto on vammaisten ja ikääntyvien, vanhus- ja vammaisjärjestöjen sekä muiden vanhus- ja vammaistyötä tekevien yhteistyöelin.

Tällä sivulla

Kuvaus

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa vammaisten ja ikäihmisten palveluihin ja päätöksen tekoon Posion kunnan vammais- ja vanhusneuvoston kautta. Vammais- ja vanhusneuvosto on Posion kunnan ja sen alueella toimivien vammaisten ja ikääntyvien, vanhus- ja vammaisjärjestöjen sekä muiden vanhus- ja vammaistyötä tekevien yhteistyöelin. Vammais- ja eläkeläisjärjestöt valitsevat jäsenet ja heille varajäsenet aina valtuustokaudeksi kerrallaan. Vanhus- ja vammaisneuvosto varmistaa sinun, läheisesi sekä vammaisten ja ikäihmisten järjestöjen äänen kuulumisen Posion kunnan päätöksenteossa. Neuvostossa voit edistää Posiolaisten vammaisten ja ikäihmisten oikeuksien toteutumista ja kehittää yhteistyössä eri toimialojen jo olemassa olevia sekä uusia palveluita. Neuvosto voi myös tehdä aloitteita asioiden ja palvelujen kehittämiseksi. Neuvostolta voidaan pyytää lausuntoja kohderyhmää koskevissa asioissa jo valmisteluvaiheessa ennen päätöksentekoa. Neuvostolla on mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan ja talouden valmisteluun, suunnitteluun ja palveluiden tuottamiseen, joilla on merkitystä vammaisten ja ikääntyneen väestön jokapäiväiseen elämään. Neuvosto edistää hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumiseen liittyviä palveluita. Esimerkiksi jokapäiväiseen elämiseen, asumiseen, terveyspalvelujen ja muun asioinnin, kuten kaupassakäynnin saatavuuden ja kauppojen sijoittumiseen liittyvät asiat. Neuvosto ajaa myös esteettömyyteen, liikenteeseen ja kulttuuriin liittyviä kysymyksiä.

Jos haluat tehdä aloitteen vammaisten tai ikäihmisten palveluihin, asumiseen, liikkumiseen tai hyvinvointiin ja terveyteen liittyviin asioihin tai pyytää lausunnon ennen päätöksentekoa asioiden valmisteluvaiheessa, ole yhteydessä neuvoston jäseniin tai puheenjohtajaan.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on tarkoitettu kaikille kuntalaisille, vammaisille ja ikäihmisille, heidän läheisilleen sekä heidän asioita ajaville järjestöille ja yhteistyöverkostoille sekä viranomaisille

Palvelusta vastaa

Posion kunta

Viimeksi muokattu 29.6.2023